26
november
2012
|
16:30
Europe/Amsterdam

DI-RECT STEEKT EIGEN HIT IN IERSE FOLK-JAS

CHRIS ZEGERS NEEMT HAAGSE ROCKBAND MEE NAAR IERLAND

De Haagse rockband DI-RECT heeft een Ierse Folk-versie van hun hit The Young Ones gemaakt. Spike heeft het nummer zojuist gelanceerd in De Coen en Sander Show bij BNN op 3FM. De mannen van DI-RECT maakten de speciale uitvoering voor het programma Hit The Road, dat woensdag te zien is bij BNN. Presentator Chris Zegers neemt ze mee naar het Mekka van de Ierse folk-pop, Dublin. Hier ontmoeten ze de bandleden van The Merry Ploughboys, waarmee ze een folk-versie van hun hit opnemen en live spelen in de pub. Hit The Road met DI-RECT in Ierland is woensdag 28 november om 21.15 uur te zien bij BNN op 3.

In Ierland zijn de Haagse rockers niet alleen bezig met muziek maken. Ze geven zich ook helemaal over aan een belangrijke Ierse traditie: Guiness drinken. In de pub en tussen het repeteren door spreekt Chris de bandleden over de sfeer in de groep, de komst van zanger Marcel en de toekomst van DI-RECT. Hoe is het voor niet-Hagenees Marcel om in een die-hard Haagse band te zitten? Waar haalt Spike de energie vandaan om altijd in de zesde versnelling door te halen? En hoe houden de bandleden het met hem uit als ze weken achtereen met elkaar in een stinkende tourbus zitten?

In Hit The Road reist Chris Zegers met bekende Nederlandse artiesten naar het buitenland om een bijzonder portret van ze te maken. De artiest steekt zijn grootste hit in een nieuwe jas, volgens de muzikale stijl van de locals. Eerder ging hij al op stap met Gers Pardoel in Cuba, Don Diablo in New York en Tim Knol in Jamaica. In een sneak preview van DI-RECT in Ierland is te zien hoe het nummer tot stand is gekomen en geeft Spike zich alvast even helemaal bloot.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?

Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnn.nl