09
maart
2015
|
13:22
Europe/Amsterdam

DERDE KEER DWDD HEIMWEE: ADRIAAN VAN DIS

De Wereld Draait Door laat het vermaarde boekenprogramma ‘Hier is... Adriaan van Dis’ voor de derde keer herleven. Aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Van Dis. Vanavond maakte hij in De Wereld Draait Door de drie schrijvers bekend die hij zal ontvangen: Salomon Kroonenberg, Jhumpa Lahiri en Howard Jacobson.‘DWDD Heimwee: Adriaan van Dis’ is donderdag 5 maart om 19.00 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Salomon Kroonenberg is een Nederlandse hoogleraar in toegepaste geologie aan de TU Delft en schrijver van het boek ‘De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar’. In 2014 schreef hij 'De binnenplaats van Babel -Het raadsel van de spraakverwarring-'. Jhumpa Lahiri schrijft sinds haar debuutbundel 'Een tijdelijk ongemak' al over het lot van de vreemdeling. Nu doet Lahiri moedig en openhartig verslag van haar eigen ervaringen in haar boek ‘Met andere woorden’. Howard Jacobson stond al tweemaal op de longlist van de Man Booker Prize, voordat hij voor ‘De Finklerkwestie’ deze belangrijkste prijs uit het Engelse taalgebied kreeg.

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma van de VPRO, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.