Hilversum,
25
augustus
2020
|
15:30
Europe/Amsterdam

'DE VOORAVOND' NIEUWE DAGELIJKSE TALKSHOW MET FIDAN EKIZ EN RENZE KLAMER

'De Vooravond' is de nieuwe dagelijkse talkshow van BNNVARA op NPO 1, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij voeren het gesprek van de dag met nieuwsgasten en terugkerende gezichten. Onderwerpen uit de wereld van film, muziek, sport, kunst en cultuur komen aan bod. Ook is er ruimte voor maatschappelijk debat en een goed politiek gesprek. Met verschillende rubrieken geven zij dagelijks een andere kijk op het nieuws. De Vooravond is vanaf 31 augustus dagelijks om 19:00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Renze Klamer: “Elke talkshow is in de basis hetzelfde, maar de presentator zorgt voor een bepaalde sfeer waarom mensen willen kijken. Fidan is 'the wild horse', dat is haar kracht, ze is goed in het geven van haar mening, spontane vragen stellen en verhalen vertellen. Ik ben meer sturend en wil gasten prikkelen, maar zij moeten zich ook veilig voelen. We hebben een bijzondere chemie wat je moeilijk kunt omschrijven, maar wat je zeker terug gaat zien en voelen in het programma.” 

Fidan Ekiz: “We combineren echt onze krachten in het programma en complementeren elkaar. Renze is een allround presentator. Hij is ‘cool & collected’heeft alles in de hand en houdt het overzicht, van camera tot autocue en tijdschema’s. Ik houd van spontane gesprekken, ik zal ook een vrije rol hebben en mijn mening geven. Over alles. Dat zorgt voor peper en zout.“