07
juni
2016
|
14:11
Europe/Amsterdam

'DE THUISBLIJVERS' MET ÖZCAN AKYOL, MARCEL VAN ROOSMALEN EN CECILE KOEKKOEK

Nieuw radioprogramma over het EK voetbal vanaf komende zaterdag tijdens De Sportzomer van NPO Radio 1

 

Het Europees Kampioenschap gaat komend weekend van start. Hoewel Oranje zich niet voor dit EK in Frankrijk wist te kwalificeren, laat NPO Radio 1 het toernooi niet geruisloos aan zich voorbij gaan. Tijdens de Sportzomer van NPO Radio 1 begint komende zaterdag ‘De Thuisblijvers’, dat geleid wordt door schrijver en columnist Özcan Akyol, VARAgids hoofdredacteur en sportcolumnist Cécile Koekkoek en schrijver en columnist Marcel van Roosmalen. De Thuisblijvers is vanaf 11 juni dagelijks tussen 13.00 en 14.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

 

Bij het EK 2016 zijn alle Nederlanders thuisblijvers. Het programma De Thuisblijvers is er voor sportliefhebbers én -haters. En natuurlijk voor hen die er tussenin zitten. Het wordt een uur met een mix van sport, media en randverschijnselen. 

 

Wedstrijdanalyses worden van iedere wedstrijd gemaakt, maar vanaf 11 juni nemen Özcan Akyol, Marcel van Roosmalen en Cécile Koekkoek in De Thuisblijvers dagelijks vanuit de studio het EK vanuit een andere hoek onder de loep. Zo houdt Cécile scherp in de gaten hoe de hazen in de media lopen: wat horen en zien we wel en wat juist niet? Marcel houdt zich bezig met de sociologische kant. Hij gaat hierbij vaak relativeren, want het is uiteindelijk allemaal ‘maar een spelletje’. Özcan schenkt tot slot aandacht aan de sportieve gebeurtenissen rond het EK, met iedere dag een verrassende insteek.

-----------------------------------------------------------------------------------