06
maart
2014
|
14:45
Europe/Amsterdam

DE SOCIAL CLUB SCHIET WEGGEPESTE HOMO TE HULP

TIM HOFMAN DOET OPROEP OM DE GETERRORISEERDE HENK AAN EEN WONING TE HELPEN

Het BNN-programma De Social Club schiet de uit zijn huis gepeste homo Henk te hulp. In de uitzending van vanavond doet presentator Tim Hofman een oproep om Henk aan een nieuwe woning te helpen. Henk uit Amersfoort heeft al jarenlang te maken met doodbedreigingen, achtervolgingen en scheldpartijen tot aan zijn deur. Hij gaat kruipend over de galerij van zijn flat om veilig thuis te komen en wordt met stenen bekogeld omdat hij homo is. En homo’s hebben, volgens de groep die het op hem heeft gemunt, absoluut geen recht op leven. Het aangrijpende verhaal van Henk is vanavond om 19.50 uur te zien in De Social Club bij BNN op 3. Het eerste deel check je nu al op socialclub.bnn.nl.

Afgelopen dinsdag deed Henk een emotionele noodkreet op Facebook. Hij moet van de gemeente uit zijn huurwoning - dat diende als tijdelijk onderduikadres - en terug naar zijn eigen woning. Maar Henk is als de dood voor de groep van veertig mensen die hem daar terroriseert. Presentator Tim Hofman is woest: ‘We zijn goddomme niet in Rusland! Dit mag niet gebeuren in Nederland.’

In De Social Club boren Geraldine Kemper, Tim Hofman, Kraantje Pappie, Filemon Wesselink, Stephanie Louwrier, Frank Evenblij, Gwen van Poorten en Jelte Sondij hun complete netwerk van online vrienden aan om de meest opvallende, inspirerende en absurde verhalen naar boven te halen. Als je de presentatoren volgt, dan hoor je automatisch bij club en kan er na een post of tweet zomaar een presentator met camera voor je neus staan. De presentatoren maken reportages over gebeurtenissen die ze fascineren en onderwerpen die trending zijn. Ook gaan ze op missie om antwoord te krijgen op de boeiendste vragen van de dag.Als eerste op de hoogte zijn van BNN-Nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl