Hilversum,
11
juli
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

DE OLYMPISCHE OCHTEND MET FLOORTJE EN JEROEN OP NPO RADIO 2

FLOORTJE DESSING EN JEROEN KIJK IN DE VEGTE MET EEN BUS DOOR HET LAND

Floortje Dessing keert deze zomer voor twee weken terug bij haar oude liefde: radio. Samen met haar vroegere radiomaatje Jeroen Kijk in de Vegte presenteert ze De Olympische Ochtend bij BNN-VARA op NPO Radio 2. Het duo gaat met een bus het land door om radio te maken bij de vrienden, familieleden, medestudenten, huisgenoten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de sporters in Rio. Een tour langs de thuisblijvers om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen! De Olympische Ochtend met Floortje en Jeroen vervangt van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus de vakantie-vierende Gerard Ekdom, van 6.00 tot 9.00 uur bij BNN-VARA op NPO Radio 2.

Voor tv-presentatrice Floortje Dessing is het even geleden dat ze achter de schuiven in een radiostudio zat. Floortje: "Heel bijzonder om even terug te zijn op de radio, mijn grote liefde. Ooit begon ik mijn carrière als radioproducer in de nacht. Hoe fijn is het om weer plaatjes te draaien, mooie verhalen te vertellen en interessante mensen te interviewen? En wat het helemaal leuk maakt is dat ik dat samen met Jeroen mag doen. In een grote touringcar, dwars door Nederland. Toch nog een beetje onderweg! Ik kijk ernaar uit."

Jeroen: “Olympische zomers zijn de prachtige radiozomers. Samen helpen we onze helden naar het goud. Of misschien lukt het niet. Het zijn hoe dan ook onze helden. En wat een eer dat Floortje me vroeg met haar mee op reis te gaan. We kennen elkaar al járen en om weer samen radio te maken is iets waar ik me waanzinnig op verheug!”

Ben jij een oud-clubgenootje van Dafne Schippers, gaan jij en Ranomi Kromowidjojo way back, ben jij die oom die alle BMX-banden van Niek Kimmann vroeger plakte of studeer je met zeilster Afrodite Zegers? Dan zijn Floortje en Jeroen op zoek naar jou! Lijkt het je leuk als ze hun bus voor de deur parkeren om samen het moment suprême te kijken? Mail dan snel naar olympischeochtend@bnnvara.nl!