Hilversum,
18
oktober
2017
|
10:09
Europe/Amsterdam

DE KLEEDKAMERGEUR VAN '88 IN NIEUW SEIZOEN RARE JONGENS MET VALERIO ZENO

LEO ALKEMADE EN RENÉ VAN MEURS TEAMCAPTAINS IN TWEEDE SEIZOEN

Hoe rook het in de kleedkamer van het Nederlands elftal van 1988? Werkt het anti-dronkenschap-middeltje dat de Romein Plinius de Oude ooit bedacht? En hoe effectief is het schoonheidsgeheim van Cleopatra, een maskertje van krokodillenpoep en ezelinnenmelk? Onder leiding van Valerio Zeno gaan cabaretiers en comedians in wisselende samenstelling de strijd met elkaar aan in een gloednieuw seizoen van de historische comedyquiz Rare Jongens. Teamcaptains Leo Alkemade en nieuwkomer René van Meurs geven dit seizoen leiding aan een leger van Rare Jongens bestaande uit Nabil Aoulad Ayad, Jelle de Beule, Rob Scheepers, Fuad Hassen, Martijn Hillenius en Jasper van der Veen. Samen met historicus Bart Gielen zoomen zij in op 7000 jaar malligheid van de mens. Rare Jongens is vanaf 30 oktober iedere maandagavond te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Valerio: 'Rare Jongens is terug! Je geheugen opfrissen of bijspijkeren op het gebied van geschiedenis kan dus gelukkig weer. Wees niet bang, want dankzij de teams van comedians die tegen elkaar strijden is het alles behalve saai!'

Het tweede seizoen van Rare Jongens start met een gloednieuwe setting, nieuwe teamcaptains, nieuwe groepsformaties en nieuwe spellen. Daarnaast zijn de komische veldonderzoeken en de wekelijkse historische battle tussen de Rare Jongens gewoon terug van weggeweest. In het nieuwe seizoen krijg je een exclusieve backstage-rondleiding langs de meest bizarre uithoeken van de geschiedenis en worden de sappigste roddels behandeld over de allergrootsten die de aardkloot ooit hebben bevolkt. Alles wat je niet leerde op school, maar wat het ongetwijfeld veel leuker had gemaakt!

In de eerste aflevering wordt teamcaptain Leo Alkemade bijgestaan door de Vlaamse comedian Jelle de Beule. Zij strijden samen tegen het team van teamcaptain René van Meurs en comedian Fuad Hassen. Naast het doorlopen van verschillende quizrondes in de studio gaat Leo deze eerste aflevering op zoek naar de geur van de overwinning van het Nederlands elftal tijdens het EK in 1988. Hiervoor bezoekt hij oud-voetballer John Bosman en een geurwetenschapper. Samen gaan ze op onderzoek uit om de exacte overwinningsgeur in de kleedkamer na te maken.

Rare Jongens is een co-productie van BNNVARA en Warner Bros.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website. Klik hieronder op de persfoto's om ze te downloaden.