Hilversum,
01
maart
2022
|
12:15
Europe/Amsterdam

EXTRA AANDACHT VOOR CULTURELE TOEKOMST IN ‘CULTUURBOOSTER’ OP NPO 2 EXTRA

Vanaf 7 maart biedt BNNVARA vier weken lang elke werkdag het podium aan jonge makers uit de wereld van dans, theater en muziek.

COVID-19 lijkt bijna achter ons te liggen. De deuren gaan open en de rode loper voor de podiumkunst wordt weer uitgerold. Radiopresentatoren Frank van der Lende, Eva Eikhout, Julien Kooij en Wouter Bouwman nodigen jonge makers en cultuurgasten uit die werkzaam zijn bij podia, theaters of festivals. Talenten voor de toekomst krijgen daarmee een gezicht, terwijl huidige vormgevers van de culturele sector schetsen hoe zij de toekomst zien. Hoe gaan ze zichzelf opnieuw uitvinden na twee jaar bijna stilstand? En wie zijn volgens hen de nieuwe talenten die we in de gaten moeten houden? ‘Cultuurbooster’ is vanaf maandag 7 maart vier weken lang iedere maandag t/m vrijdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2 extra. Ook is er vanaf zaterdag 19 maart vier weken lang om 14.30 uur een compilatie te zien op NPO 1 . Alle afleveringen en compilaties zijn terug te zien op NPO Start.  

Om ‘Cultuurbooster’ van een diverse programmering te voorzien, werken ook NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO FunX samen. Iedere zender krijgt gedurende een dag de regie; zo krijgen de talenten die bij hen op de radar staan een plekje in het programma. Artiesten als WIES, Die Hele Ding, Jo Goes Hunting en Boys won’t be boys komen gedurende vier weken ‘Cultuurbooster’ voorbij. Ook aan cultuurgasten geen tekort, o.a. Grasnapolsky , Welcome To The Village, De Parade, Museumnacht, Wonderfeel en Music Meeting schuiven aan. ‘Cultuurbooster’ wordt opgenomen in de ontvangsthal van het NPO-gebouw op het Mediapark, waar het energie neutrale GEM-stage als decor dient. Dit podium gaat deze zomer op tour door Europa en laat de wereld van openlucht-evenementen de toekomstmogelijkheden van CO2-neutrale energievoorziening zien.