22
oktober
2015
|
09:05
Europe/Amsterdam

CREATIEVE KLUSSERS IN NIEUW BNN-PROGRAMMA VAN DENNIS STORM

OUDE MEUK WORDT STRAK NIEUW DESIGN IN ‘OUD EN NIEUW’

Van fietswiel naar lamp en van olietank naar salontafel. ‘Afval bestaat niet!’, dat is het motto van de tien creatieve klussers die met zichzelf én elkaar de strijd aan gaan in het nieuwe BNN-programma Oud en Nieuw. Wie maakt het mooiste design uit oude meuk? De deelnemers zijn ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars die buitengewoon vaardig zijn met het meest uiteenlopende gereedschap. Twee volle dagen gaan ze tot het uiterste om hun concurrenten af te troeven. Welke objecten vallen in de smaak bij de strenge jury en wie moet zijn of haar gereedschapskist pakken? Oud en Nieuw, onder leiding van presentator Dennis Storm, is vanaf 2 november iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Iedere aflevering zoeken de vakmannen en -vrouwen op een ‘schatzoekplek’ -een oud ijzerwerf, een scheepssloperij, een afvalverwerkingsbedrijf of een authentieke kringloopwinkel- naar spullen om te bewerken. Vinden ze hun pareltjes tussen de berg rotzooi? De opbrengst gaat mee naar de werkplaats, waar ieder een werkbank heeft en de beschikking over een perfect uitgeruste houtbewerkingsruimte en een plaats waar metaal onder handen genomen kan worden. Met een schuin oog op hun concurrenten moeten ze keihard aan de slag om met hun ontwerp indruk te maken op de jury.

In de eerste aflevering stappen de tien deelnemers, nog wat onwennig, letterlijk in de boot. Ze varen naar hun eerste schatzoekplek: een enorme berg bouwafval. De opdracht is om het meest oubollige meubel in de Nederlandse huiskamer aan te pakken: maak een salontafel die begeerd zal worden! De schatzoekoogst is zeer divers: veel hout, maar ook betonijzer, een zeer zware gastank, een stapel plastic emmers en een enorm brok piepschuim. Het worden tien bijzondere salontafels.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 06-14276423, thijs.verheij@bnnvara.nl