Hilversum,
15
januari
2020
|
16:33
Europe/Amsterdam

COMEDY ‘OPSLAAN ALS’ VAN EVA CRUTZEN VANAF 15 MAART BIJ BNNVARA OP NPO 3

Zondag 15, 22 en 29 maart om 22.30 uur bij BNNVARA op NPO 3: Opslaan Als. Vergeet saaie theaterregistraties! Cabaretière en actrice Eva Crutzen heeft haar succesvolle theaterprogramma omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy. Net als haar theaterprogramma bestaat de televisieserie uit monologen die je aan het denken zetten, afgewisseld met komische scènes, sketches en muziekvideo’s.

In de tv-serie Opslaan Als – met gastrollen voor onder anderen Hadewych Minis, Christine de Boer, Martijn Hillenius en Rapper Donnie – volgen we Eva die na acht jaar relatie gedumpt is en grip probeert te krijgen op haar leven. Ze wil erachter te komen hoe haar hoofd werkt. Waarom onthoudt ze alleen de leuke momenten met haar ex en zwelgt ze in liefdesverdriet? Waarom vergeet ze steeds meer hoe de stem klinkt van haar moeder die stierf aan kanker toen ze 11 was? Waarom onthouden we überhaupt wat we onthouden?

Ze vertelt haar verhaal aan iedereen die het horen wil. Of juist niet horen wil. Tegen random mensen in de lift, tegen het Chinese meisje bij de nagelsalon, tegen een random opa in het bejaardentehuis. Het unieke van deze vertelling is dat het verhaal doorloopt, maar de locatie steeds wisselt.

Tussendoor vinden komische en absurde scènes plaats. Zo neemt Eva een date mee naar huis met wie ze ontzettend ongemakkelijke seks heeft, figureert ze in een fantasyfilm in een green screen studio als onooglijke goblin en raakt ze stomdronken op een babyshower. Ook kruipt Eva zoals we van haar gewend zijn in de huid van meerdere personages zoals de Limburgse spirituele lerares Isabel, de zonnebankgebruinde zangeres van het Nederlandse levenslied Rafaella en de plat Rotterdamse ballerina van haar muziekdoosje. Het poppetje slaat alles gade wat Eva doet en geeft op alles droog Rotterdams commentaar.

Eva Crutzen is cabaretière en actrice. Naast drie zeer succesvolle soloprogramma’s in het theater maakte ze voor tv drie seizoenen Klikbeet en was ze de afgelopen tijd wekelijks te zien in Promenade, de nieuwe talkshow van Diederik Ebbinge. Vanaf maart begint ook de tour van haar vierde avondvullende programma.

Eva over de serie: “Ik ben nooit een fan geweest van theater op tv. Je mist de magie, het komt nooit helemaal over. Dus moest ik iets nieuws bedenken. Wat begon als een soort registratie ‘plus’ idee is helemaal uit de hand gelopen en een volwaardige driedelige serie geworden. De thematiek is echter gebleven evenals de muzieknummers. Ik zou het niet snel zeggen maar ik ben fucking trots op het resultaat. Het is echt iets geworden wat je nog nooit hebt gezien. Daarnaast is dit het meest persoonlijke en hysterische wat ik ooit heb gedaan. Het afgelopen jaar stond in teken van deze serie. Ik heb er niet alleen mijn eigen ziel en zaligheid in gestopt maar ook alles en iedereen om me heen erin mee gesleurd. Ik heb nog nooit zoveel voldoening en stress tegelijk gehad maar alles kwam bij elkaar.”

OPSLAAN ALS, de serie

Regie: Tim Kamps, montage & regie: Josèff Iping, producent: Eva Crutzen i.s.m. Eigen naam BV en BNNVARA

Theaterrecensies

NRC ★★★★★ “Ze is een van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie”

AD ★★★★★ “Onbeschaamde Eva Crutzen nestelt zich definitief in kopgroep Nederlands cabaret”

Theaterkrant ★★★★ “Stevige songs, persoonlijke verhalen en komische types wisselen elkaar in hoog tempo af”

Eva Crutzen websitetwitterFacebookYouTubeInstagram

Trailer theaterversie Opslaan AlsEva bij DWDDKlikbeet FitgirlKlikbeet StewardessPromenade

Voor meer persinformatie, interviewaanvragen, hi-res beeldmateriaal en een video-impressie van de serie:

Trix van Alphen, tel: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl

www.ThePublicityCompany.com, Facebook, Twitter