05
januari
2016
|
10:52
Europe/Amsterdam

CLAUDIA DE BREIJ VERZORGT OUDEJAARSCONFERENCE 2016

Claudia de Breij staat aan het begin en het einde van 2016 bij de VARA op NPO1

Het gonsde al even van de geruchten en nu het nieuwe jaar is aangevangen kunnen we bevestigen: Claudia de Breij doet de oudejaarsconference van 2016! De Breij is de eerste vrouwelijke cabaretier ooit die de prestigieuze jaarafsluiting voor haar rekening neemt en treedt daarmee in de voetsporen van collega’s als Youp van ’t Hek, Theo Maassen en Herman Finkers, die gisteravond de oudejaarsconference van 2015 verzorgde.

'Ik vind het heel fijn dat ik het nu eindelijk hardop mag zeggen: ja, ik ga de oudejaarsconference van 2016 doen! Ik vind het een ongelofelijke eer!', aldus Claudia de Breij.

De cabaretière bespreekt vanaf september 2016 de actualiteit van het jaar in schouwburgen door heel Nederland. De opnamen zijn eind december in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De registratie is traditiegetrouw op oudejaarsavond te zien bij de VARA op NPO1.

Claudia de Breij is niet alleen op oudejaarsavond te zien bij de VARA op NPO1, maar ook aan het begin van het jaar op zaterdag 2 januari om 22.00 uur met de televisiepremière van haar meest recente voorstelling ‘Teerling’. De bejubelde show toerde twee seizoenen langs theaters door heel Nederland en werd eind 2015 opgenomen voor televisie.