11
juni
2015
|
11:20
Europe/Amsterdam

CHRIS ZEGERS NIEUWE PRESENTATOR VAN DOWN VOOR DUMMIES

BNN VOLGT VIER MENSEN MET HET SYNDROOM VAN DOWN

Chris Zegers is de nieuwe presentator van het BNN-programma Down Voor Dummies. Hij neemt het stokje over van Barry Atsma, die het eerste seizoen presenteerde. Chris volgt het leven van Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd, vier jongeren met het syndroom van Down. Ze nemen Chris mee in hun leven en delen open en eerlijk alles over hun zoektocht naar zelfstandigheid, hun ambities en natuurlijk… de liefde! Ook als je Down hebt is het vinden van de ware geen makkelijke opgave. Hoe gaan deze vier downers hiermee om? Down Voor Dummies is vanaf 3 september iedere donderdag om 22.10 uur te zien bij BNN op NPO 1.

Voor Chris is het voor het eerst dat hij een programma presenteert dat niets met reizen te maken heeft: Chris: “Een nieuwe ervaring en zeker een verrijking. Het is echt een feest en een voorrecht om dit programma met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd te maken. Ze zijn open en ontwapenend en tegelijkertijd ook energiek en vol humor. Ik vind het geweldig ze steeds beter te leren kennen en ik denk dat de kijkers ze ook heel snel in hun hart zullen sluiten”.

Sinds vorig jaar is het voor zwangere vrouwen mogelijk een bloedtest af te nemen, waarmee met bijna 100% zekerheid vastgesteld kan worden of de baby het syndroom van Down heeft. In de landen om ons heen heeft deze test er mede toe geleid dat het aantal kinderen wat geboren wordt met het Downsyndroom is afgenomen. Maar hoe is het nu echt om te leven met het syndroom van Down? De vier downers uit Down voor Dummies eisen hun plek op in de maatschappij en vinden dat ze net zoveel recht hebben op leven, respect en liefde!

Alles over Down voor Dummies is te vinden op de site.

Down Voor Dummies is een coproductie van BNN en Eyeworks.


Beeldmateriaal is te vinden op pers.bnn.nl

Meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl