Hilversum,
08
september
2017
|
11:20
Europe/Amsterdam

CABARET BIJ BNNVARA: YOUP VAN ’T HEK EN PATRICK LAUREIJ

De cabaretvoorstellingen van Youp van ’t Hek en nieuwkomer Patrick Laureij zijn komend weekend te zien bij BNNVARA. In ‘Licht’ gaat Youp als vanouds prettig tekeer. Scherpe toespelingen op actuele gebeurtenissen is een terugkerend thema, maar het plezier van het spelen en het licht maken van alles wat zwaar is in het leven staat voorop. Youp wordt live begeleid door muzikant Rens van der Zalm. ‘Licht’ is zaterdag 9 september om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Patrick Laureij is een veelbelovende standupper. Geboren in Rotterdam-Zuid en dat hoor je. Dekking Hoog’ zijn eerste avondvullende programma. Laureij won in 2013 zowel de publiek- als juryprijs van cabaretfestival Cameretten. Sindsdien speelde hij meerdere malen op Lowlands, stond in de voorprogramma’s van o.a. Theo Maassen en Anouk in de Ziggo Dome. ‘Dekking Hoog’ is te zien op zondag 10 september om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

De voorstelling ‘Licht’ werd goed ontvangen door de pers. Theaterkrant: “Een van de beste voorstellingen die hij in tijden gemaakt heeft”, NRC: “Opgewekt, Scherp en Hilarisch” en de Volkskrant vindt het een “voorstelling om vrolijk van te worden”. Vlak voor de première van ‘Licht’ ontving Youp van ‘t Hek de belangrijkste theaterprijs in Nederland, de ‘VSCD Oeuvreprijs’. Deze prijs ontving hij voor zijn bijdrage aan het Nederlands cabaret. De tv-registratie is afgelopen mei opgenomen in Koninklijk theater Carré.

Een eerlijke, maar gevaarlijke jongen, dat is het. Tegelijk macho en ontwapenend, maar vooral grappig. Hij wordt niet voor niks geroemd om zijn bijtend grappige, Sinatra-esk getimede comedy, die vaker wel dan niet over zijn eigen leven gaat. “De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed, humoristisch verhaal is bewonderenswaardig”, aldus de jury van Cameretten. De Volkskrant: “Patrick Laureij blijkt een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen” en het NRC: “Komische hyperbolen en de logica van de man van de straat”. Patrick is met ‘Dekking Hoog’ door de VSCD genomineerd voor de theaterprijs De Neerlands Hoop.