27
januari
2015
|
10:02
Europe/Amsterdam

BURGERINITIATIEF 'EEN PIL TE VEEL MAAKT GEEN CRIMINEEL' KRIJGT MEER DAN 40.000 STEUNBETUIGINGEN

SPUITEN EN SLIKKEN OVERHANDIGT HANDTEKENINGEN AAN POLITIEK DEN HAAG

Meer dan 40.000 handtekeningen zijn gezet onder de petitie ‘Eén pil te veel maakt geen crimineel’ die Spuiten en Slikken in september vorig jaar startte. En dat zijn er veel…heel veel! Met de petitie wil Spuiten en Slikken voorkomen dat een aanhouding met een kleine hoeveelheid drugs, bedoeld voor eigen gebruik, invloed kan hebben op het verkrijgen van een VOG. De volgende stap is goedkeuring door de Commissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven, op de agenda komen van de Tweede Kamer om vervolgens het onderwerp te bespreken en de wet zoals deze nu is onder de loep te nemen. Vanmiddag overhandigt BNN-presentator Tim Hofman de handtekeningen aan de voorzitter van de Commissie, Helma Neppérus.

Betrapte feestgangers bij grote evenementen krijgen steeds vaker ter plaatse een strafbeschikking aangesmeerd, wanneer ze worden gepakt met een XTC-pil te veel op zak. Lekker natuurlijk dat je in veel gevallen weer snel het festivalterrein op mag, maar jammer dat je in sommige gevallen de komende vier jaar kunt fluiten naar banen in de zorg, het onderwijs of als taxichauffeur. Een strafbeschikking kan namelijk problemen opleveren bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en dat is nodig voor bepaald werk. Wat betreft Spuiten en Slikken is dat een veel te hoge prijs, daarom werd de petitie ‘Eén pil te veel maakt geen crimineel’ gelanceerd.

Het nieuwe seizoen van Spuiten en Slikken verplaatst na zeven jaar van de zondag naar de dinsdag en is vanaf 3 februari elke dinsdag om 22.05 uur te zien bij BNN op NPO3. BNN-presentatoren Geraldine Kemper en Tim Hofman ontvangen dit seizoen onder andere tattoo-koning Henk Schiffmacher, model, zanger en winnaar van Expeditie Robinson 2014 Kay Nambiar, rapper Ronnie Flex, 3FM-dj Domien Verschuuren en zangeres Krystl in de shiny recent vernieuwde studio!

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl