12
februari
2016
|
14:33
Europe/Amsterdam

BUREAU VOOROORDEEL MET FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA

Nieuw NPO 2-programma onderzoekt vooroordelen over Nederlandse bevolkingsgroepen

Bureau Vooroordeel is een kritisch, vrolijk, satirisch en intelligent onderzoeksprogramma over diverse bevolkingsgroepen en culturen in Nederland. Net als in Bureau Marokko gaan Frank Evenblij en Erik Dijkstra de Nederlandse wijken en buurten in. Ze onderzoeken op hun eigenzinnige manier de vooroordelen over de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. In twaalf afleveringen van 25 minuten bezoeken Frank en Erik de twaalf provincies en peilen daar de stand van zaken.

Bureau Vooroordeel is vanaf 17 februari wekelijks op woensdag om 19.25 uur te zien bij de VARA op NPO 2. 

 

Geheel in stijl van Bureau Sport en Bureau Marokko worden ook in Bureau Vooroordeel clichés afgestraft en mysteries en mythen ontrafeld. 

 

Erik Dijkstra: 'We gaan vooroordelen bevestigen en ontkrachten.
Alle Chinezen zijn gokkers. Je moet Turks zijn om kleermaker te worden. Alle Polen zijn alcoholisten. Surinamers komen altijd te laat. En Antillianen schieten graag… maar ook altijd mis!’ 

 

Frank Evenblij: ‘Bekende en succesvolle onderdelen uit Bureau Sport en Bureau Marokko, zoals De Verhoorwagen en Meedoen met …, keren terug. Daarnaast maken we reportages vanuit dorpjes, steden, wijken, theehuizen, sportvelden, kerken, moskeeën en vooral huishoudens.'

 

In de eerste aflevering op 17 februari staat de provincie Noord-Brabant centraal. In de tweede aflevering op 24 februari is dat Noord-Holland.

 

Bureau Vooroordeel wordt voor de VARA geproduceerd door The Media Brothers.

Zie ook: bureauvooroordeel.vara.nl.

-----------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie:

Gert-Jan Hartlief, BNN-VARA afdeling Communicatie, gert-jan.hartlief@bnnvara.nl of 06 – 20 43 53 89.