07
mei
2014
|
13:49
Europe/Amsterdam

BUREAU SPORT VERHOORT HOOFDVERDACHTEN WK-DEBACLES

FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA TREKKEN ALLES UIT DE KAST OM ORANJE WERELDKAMPIOEN VOETBAL TE MAKEN


Waarom laten onze voetballers de leeuw toch altijd in z’n hempie staan? Wat moet er in Brazilië gebeuren om eindelijk wereldkampioen voetbal te worden? Die vraag proberen Frank Evenblij en Erik Dijkstra te beantwoorden in het nieuwe seizoen van Bureau Sport. In een speciale verhoorwagen ondervragen de twee sportliefhebbers de ‘hoofdverdachten’ van alle mislukte WK’s. Waarom schoot Robbie Rensenbrink op de paal? Waarom hield Stan Valckx zijn buik in bij de vrije trap van Branco? Waarom miste Ronald de Boer een cruciale penalty? Ook reizen Frank en Erik af naar Brazilië om alle nodige voorbereidingen voor ‘onze jongens’ te treffen. De presentatoren trekken alles uit de kast: ze bezoeken een Voodoo-priester, stralen de slippers in en beklimmen op hun blote knieën de 365 treden naar de kerk van Penha. Bureau Sport is vanaf 19 mei dagelijks om 19.55 uur te zien bij de Vara op 3.

Frank en Erik: ‘In deze WK-editie van Bureau Sport ontdekken we waarom we tot nu toe nog nooit wereldkampioen voetbal zijn geworden. We doen er alles aan om Nederland dit keer wel te laten slagen vanuit Brazilië, daar zijn fysieke en mystieke inspanningen voor nodig! Aan ons zal het niet liggen!’

In Brazilië testen Frank en Erik de plekken waar het Nederlands elftal verblijft en gaan ze op zoek naar de geheimen van het Braziliaanse voetbal. Ze bezoeken Maracana waar op 13 juli de WK-finale plaatsvindt, ze leren voetbalcommentaar geven en hebben een ontmoeting met de zoon van Babeto, de Braziliaanse voetballer die Nederland in 1994 de nekslag gaf en dat vierde met het wieggebaar. Verder heeft Youp van ’t Hek dagelijks een column over zijn persoonlijke WK-herinneringen, wordt de nieuwe WK-hit gemaakt door de door Frank en Erik geselecteerde Haagse band F, heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn favoriete WK-spitsen uitgekozen, praat Robin van Persie over zijn oude leermeester Ricardo Moniz en hebben Frank en Erik een bijzondere ontmoeting met Dick Nanninga, de man die scoorde in de WK-finale van 1978.

Voor meer informatie:
BNNVARA Communicatie, Marloes van Grotel, 035-6555321, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl