Hilversum,
01
mei
2018
|
15:58
Europe/Amsterdam

BUREAU SPORT KRIJGT EIGEN STUDIOPROGRAMMA

FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA LUIDEN ONDER TOEZIEND OOG VAN PUBLIEK DE SPORTZOMER IN

De mannen van Bureau Sport zijn terug. En hoe! Erik Dijkstra en Frank Evenblij brengen hun programma na zes jaar voor het eerst vanuit de studio. Vanuit het volgepakte Studio Desmet in Amsterdam kijken ze samen met verschillende sportgasten vooruit op de sportzomer. Ze stellen vragen die niemand durft te stellen, onderscheiden het belangrijkste sportnieuws van de flauwekul en gaan wekelijks op onderzoek uit om mythes te ontkrachten en mysteries op te lossen. Voor het ultieme vrijdagavondgevoel sluiten ze zingend af met de enige echte Bureau Sport WK-voetbal Karaoke. Bureau Sport is vanaf vrijdag 11 mei vijf weken lang te zien om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Zelf hebben de mannen veel zin in deze nieuwe stap. Erik: "Vijf keer komen we vanuit de Desmet studio's in Amsterdam naar de mensen thuis. Dicht op het sportnieuws, zoals we dat ook met veel plezier op de radio doen. En altijd met een traan én een lach."Frank: “Ik vind het geweldig dat we nu ook met publiek in de studio zitten. Dat maakt het spannender.”

In Bureau Sport wordt sinds 2012 gekeken naar de verschillende kanten van de sportwereld. Vooroordelen bij het vrouwenvoetbal, wielerclichés uit de Tour de France maar ook het NK Omhoogschaatsen zijn in het verleden allemaal voorbijgekomen. In Bureau Rio waagden Frank en Erik zich zelf aan verschillende zomersporten en in De Bureau Sporttest mochten bekende sporters laten zien hoeveel zij afwisten van andere disciplines. Begin dit jaar werden sporters en fans in Bureau Korea nog klaargestoomd voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Nu is het tijd om de kijker voor te bereiden op de sportzomer van 2018.

Bureau Sport is het hele jaar te volgen via FacebookTwitter en de site.

Bureau Sport is een coproductie van BNNVARA en The Media Brothers.