Hilversum,
12
december
2018
|
17:53
Europe/Amsterdam

BRAHIM VLOGS WINT CLUB HUB TALENT TROPHY

QUINTY MISIEDJAN REIKT PRIJS VOOR ONLINE TALENT UIT AAN POSITIVITEITSVLOGGER

Club Hub-presentatrice Quinty Misiedjan heeft live tijdens een speciale uitzending van het online BNNVARA-programma Club Hub de allereerste 'Talent Trophy' uitgereikt aan vloggerBrahim Vlogs. De 33-jarige Brahim Lakhal heeft samen met zijn broertje Bilal, die het syndroom van Down heeft, een vlogkanaal op YouTube. Kijkers konden via de Instagram Story van Club Hub 24 uur lang stemmen op de genomineerden. Ook kozen Club Hub-presentatoren Emma Wortelboer, Jurre Geluk, Cesar Majorana, Joram Kaat en Quinty Misiedjan tijdens de uitzending hun favoriet. Brahim Vlogs werd uiteindelijk door zowel de kijkers als de presentatoren gekozen tot winnaar.

De Talent Trophy is dit seizoen door Club Hub in het leven geroepen omdat het programma extra aandacht wil vestigen op influencers en vloggers die zich op een positieve manier inzetten voor de samenleving. De winnaar van de Talent Trophy wordt in 2019 door de BNNVARA Academy gevolgd voor een uigebreide reportage.

Brahim Vlogs
Winnaar Brahim is ooit als vrijwilliger begonnen met het organiseren van diverse activiteiten voor jongeren in Leiden en heeft in 2016 de stichting ‘Elk Kind Een Bal’ opgericht. Naast vloggen geeft hij inspiratiesessies, succestrainingen en weerbaarheidstrainingen aan jongeren. Met zijn vlogs neemt Brahim de kijker mee tijdens de avonturen die hij samen met zijn broertje Bilal beleeft.

Naast Brahim Vlogs waren woordkunstenaar Y.M.P. en vlogger en rapper Des Balentien genomineerd voor de prijs. Y.M.P. (Young Mich Poetry) zat vijf jaar geleden in de gevangenis, maar is inmiddels succesvol spoken word-artiest. Hij richtte productiehuis FLOW op om probleemjongeren met talent een podium te bieden en organiseert ieder jaar het FLOW Spoken Word Gala. Des Balentien werd in haar jeugd getekend door huiselijk geweld en drank- en drugsmisbruik. Tegenwoordig is ze motivational speaker en geeft ze op scholen trainingen aan jongeren waarin ze positiviteit benadrukt en jongeren adviseert.

De uitzending van Club Hub is terug te kijken op npo3.nl/clubhub.