Hilversum,
01
november
2018
|
15:45
Europe/Amsterdam

#BOOS LANCEERT BURGERINITIATIEF VOOR EEN KINDERPARDON DAT WÉL WERKT

TIM HOFMAN WIL MET 40.000 HANDTEKENINGEN POLITICI OVERTUIGEN OM 400 KINDEREN IN NEDERLAND TE HOUDEN

Tim Hofman start met #BOOS een burgerinitiatief om 400 kinderen van vluchtelingen die hier langer dan vijf jaar wonen in Nederland te houden. Om te voorkomen dat nog meer kinderen zo'n lange tijd in onzekerheid blijven over de status van hun asielaanvraag wil hij ook een effectiever beleid op het gebied van immigratie. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om het onderwerp opnieuw op de agenda te krijgen in de Tweede Kamer. Dit heeft hij zojuist bekend gemaakt tijdens de première van de documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’ in Eye Amsterdam. Het burgerinitiatief is te vinden en te ondertekenen op eige-land.nl. ‘Terug Naar Je Eige Land’ is te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS en wordt op 8 november om 22.25 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3.

Tim Hofman: 'We hebben met onze film Terug Naar Je Eige Land geprobeerd een document te maken waarin het kind centraal staat. Het heeft geen politieke kleur, maar laat de weeffouten in het beleid omtrent het kinderpardon zien. Wiens schuld het ook is, linkse- of rechtse politiek, ouders of thuisland; in Nederland zijn 400 kinderen de dupe van iets waar zij niets over te zeggen hebben of iets aan kunnen doen. Ik zeg: hou ze hier, zij zijn al in hun eigen land. Punt.'

In de #BOOS-documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’ volgt Tim Hofman vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen die in Nederland in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen omdat ze daar vaak niet zijn geboren of zelfs nog nooit geweest zijn. In de documentaire laat Tim zien wat dat met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom ze hier niet kunnen blijven. De komende weken worden op eige-land.nl meer kinderen voorgesteld die in deze situatie zitten.