Hilversum,
29
november
2016
|
16:25
Europe/Amsterdam

BOOS HAALT VERHAAL BIJ POLITIEK DEN HAAG MET #BOOS POLERTIEK

TIM HOFMAN HELPT BOZE JONGEREN IN SPINOFF VAN #BOOS

Ben je boos omdat je geen stagevergoeding krijgt voor je coschappen? Ben je klaar met het feit dat je geen bloed mag doneren omdat je homoseksueel bent, zelfs al heb je al lang een vaste relatie? Of voel je je gediscrimineerd of niet vertegenwoordigd? In aanloop naar de verkiezingen gaat Tim Hofman met jongeren die boos zijn op een politicus, politieke partij of een wet naar de Tweede Kamer om verhaal te halen: hij zet jonge mensen letterlijk oog in oog met een politicus, om Den Haag zich op deze manier te laten verantwoorden aan de volgende generatie. Ben jij boos op een wet, politicus of politieke partij, mail dan polertiek@bnnvara.nl. De eerste aflevering van #BOOS POLERTIEK komt dinsdag 13 december om 16.00 uur online.

In #BOOS zagen we eerder een meisje dat niet naar een MBO-opleiding mocht, omdat haar ouders niet gereformeerd Christelijk zijn. Met dit verhaal is Tim naar de Tweede Kamer gegaan en de VVD, PvdA, SP, D66 en GroenLinks hebben toegezegd dat ze achter de Wet Acceptatieplicht staan, een wet die aangeeft dat scholen leerlingen niet meer mogen weigeren om geloof/identiteit. Dit succes smaakt naar meer. Tim Hofman: ‘Zin in’.

#BOOS POLERTIEK gaat vanaf 13 december om de week op dinsdag om 16:00 uur online. Iedere donderdag om 16:00 uur verschijnt er gewoon een nieuwe reguliere aflevering van #BOOS op Youtube.com/BOOS