Hilversum,
17
september
2020
|
15:48
Europe/Amsterdam

BOOS: CREATOR NETWORK HOUDT GELD ACHTER VAN BEKENDE TIKTOKKERS

BOOS maakt twee afleveringen over managementbureau voor TikTokkers

BOOS start donderdag 17 september met het tweede blok van het vierde seizoen op Youtube. Tim Hofman en zijn team trappen dit blok af met een tweeluik over Creator Network, een agency voor TikTokkers van Dennis Weber en Jacobus Wilhelmus Martinus ‘Eugene’ Jans. Bij het bedrijf zijn bekende Nederlandse TikTokkers als Lieke Hamming (300k+ volgers) en Lorenzo Dinatello (600k+ volgers) aangesloten. Uit onderzoek van BOOS blijkt dat het bedrijf de afspraken met de creators over vergoedingen niet altijd nakomt.

BOOS startte het onderzoek naar de eigenaren van Creator Network na een tip van een anonieme bron. Via deze bron kreeg de redactie toegang tot de gehele administratie van Creator Network. Hieruit blijkt dat het bedrijf de contractuele afspraken met de – in sommige gevallen minderjarige creators – niet nakomt.Waar de TikTokkers conform hun contract 80% zouden moeten krijgen voor een campagne, ontvingen zij in bepaalde gevallen slechts 30 tot 40% van de opbrengst. Er zou in totaal een bedrag van om en nabij de 300.000 euro zijn achtergehouden. Ook stelden de creators zelf niet van op de hoogte te zijn van de totale bedragen die er werden verdiend aan campagnes.

Naar aanleiding van een bezoekje van het BOOS-team vluchtte eigenaar Eugene en ging hij de afgelopen periode niet in op uitnodigingen tot wederhoor. Wel hebben zowel Eugene als Dennis én Creator Network advocaten in de arm genomen en zijn zij een kleine week na het bezoek van het BOOS-team met een verklaring gekomen over het achterhouden van het geld. Deze verklaring is te zien in het eerste deel van het tweeluik over Creator Network, op 17 september om 16.00 uur op het Youtube-kanaal van BOOS.

In het tweede deel is te zien hoe de gebruikte geldconstructies in z’n werk gaan, vertellen de TikTokkers over de gesprekken met de eigenaren van Creator Network en gaat het team van BOOS op zoek naar Eugene Jans. Deze aflevering is vanaf 24 september om 16:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van BOOS.