Hilversum,
27
juni
2023
|
15:25
Europe/Amsterdam

BNNVARA ZENDT ‘MAARTEN VAN ROOZENDAAL: OM TE JANKEN ZO MOOI!’ UIT

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal op veel te jonge leeftijd overleed. Een decennium later heeft zijn muziek meer zeggingskracht en relevantie dan ooit tevoren en wordt hij op handen gedragen door jong en oud. In de documentaire ‘Maarten van Roozendaal: Om te janken zo mooi!’ vertellen cabaretier Jochem Myjer, singer-songwriter Froukje, vrouw en regisseur Eva Bauknecht, muzikanten en collega’s Egon Kracht, Marcel de Groot, oud-directeur van De Kleine Komedie Joost Nuissl en rapper/schrijver Massih Hutak waarom ze grote bewonderaars zijn van Van Roozendaal.

De documentaire bevat unieke fragmenten uit de registraties van zijn theatervoorstellingen 'Barmhart', 'Het Wilde Westen’ en ‘De Gemene Deler’, en de kijker krijgt een intiem kijkje in het leven en werk van één van de grootste chansonniers die ons land ooit heeft gekend. ‘Maarten van Roozendaal: Om te janken zo mooi!’ is op zaterdag 1 juli om 23:45 uurte zien bij BNNVARA op NPO 2.
 
Aan de hand van iconische beelden uit de registraties reist de kijker door zijn oeuvre en ervaart zijn scherpe maatschappelijke analyses en zijn beschouwende kijk op het alledaagse. 

Naast het eerbetoon wordt er een selectie uit het rijke repertoire van liedkunstenaar Maarten van Roozendaal op NPO Start geplaatst met werk uit zijn theatervoorstellingen. 

'Maarten van Roozendaal: Om te janken zo mooi!’ is een coproductie van BNNVARA, The Media Brothers en BarraMedia.