Hilversum,
19
januari
2024
|
11:55
Europe/Amsterdam

BNNVARA ZENDT DE IMPACTVOLLE DRAMASERIE ‘MR BATES VS THE POST OFFICE’ UIT

De vierdelige ITV-dramaserie ‘Mr Bates vs The Post Office’ is een dramatisering van de grootste gerechtelijke dwaling in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk: het Britse postschandaal.

Jarenlang heeft Post Office Ltd, het Britse equivalent van PostNL, honderden postkantoor eigenaren ten onrechte vervolgd voor diefstal en fraude. Ze kregen de schuld van onverklaarbare kastekorten die ontstonden na de invoering van een nieuw boekhoudprogramma in 1999. Terwijl de makers van dit boekhoudingsysteem, Post Office Ltd en Fuyitsu, ontkenden dat het systeem slecht functioneerde, belandden 236 postkantoor eigenaren onterecht in de gevangenis.

In 2009 kwam het schandaal voor het eerst aan het licht, maar door de dramaserie ‘Mr Bates vs The Post Office’ zit het Lagerhuis nu vol met boze Kamerleden en staan de kranten er bol van. De serie heeft het ingewikkelde juridische verhaal behapbaar- en invoelbaar gemaakt. Kijkers van de serie zijn zelfs zo geraakt dat ze een petitie zijn gestart om voormalig Post Office CEO, Paula Vennells, haar koninklijke onderscheiding af te nemen. Inmiddels heeft de voormalig CEO haar onderscheiding zelf teruggegeven. ‘Mr Bates vs The Post Office’ is vanaf donderdag 25 januari wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO Start.

Bekijk hieronder de trailer:

download
Trailer - Mr Bates vs The Post Office