Hilversum,
15
december
2023
|
11:26
Europe/Amsterdam

BNNVARA SLUIT HET JAAR AF MET KERST- EN EINDEJAARSSPECIALS

Het einde van het jaar komt langzaam dichterbij. Bij BNNVARA sluiten we het jaar goed af met de volgende programma's. 

First Dates - Feestdagen
18 t/m 26 december en 31 december bij BNNVARA op NPO 3

Tijdens de donkere dagen verlangt iedereen naar warmte en gezelligheid. Het First Dates restaurant gaat open voor nieuwe singles om hen onvergetelijke feestdagen te bezorgen. Ook keren oude bekenden terug in het restaurant. Zo gaan gasten die eerder niet de liefde hebben gevonden in het restaurant, het nog een keer proberen tijdens een tweede date. Hopelijk kunnen de vrijgezellen elkaar vinden en samen de feestdagen doorbrengen.

Dertigers: de Kerstfilm
25 december 2023 om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 3

De dertigers hebben maanden geleden een kersttrip naar Lapland gepland, maar de weg ernaartoe verloopt niet bepaald vlekkeloos. De appgroep is stilgevallen, Bart en Pieter werken niet goed samen, Lot wordt steeds dieper in Boas' trendy vriendengroep gezogen, Nora's hoogzwangere buik staat op knappen, op Saars afscheidsborrel komt er niemand opdagen en Elias en Alex hebben compleet verschillende verwachtingen van de aanstaande reünie. Gelukkig krijgen ze in het sprookjesachtige Lapland de ultieme kans om alle breukjes weer te lijmen. Maar Kerstmis heeft altijd zo zijn eigen verrassingen.
> meer over 'Dertigers: de Kerstfilm'

Van Roosmalen en Groenteman Kerstpecial
25 december 2023 om 20.20 bij BNNVARA op NPO 3

Van Roosmalen & Groenteman vieren 1e kerstdag in Showbiz City. Op geheel eigen wijze blikken ze samen met Janny van der Heijden en Jan Slagter terug op het jaar 2023. Het Briefje van Marcel staat voor de gelegenheid volledig in het teken van kerst.

Eindejaarsspecial Op de Matrix
26 december 2023 om 22.10 uur bij BNNVARA op NPO 3

In een speciale kersteditie legt presentator Faberyayo de meest iconische kersthits, highbrow kerstfilms, het meest trashy kerstdiner en de meest cringy kerstspelletjes, samen met de leukste gasten op de Matrixmas. Onder andere Bente, Christina Curry, Fjeze Fur, Willie Wartaal, Bokoesam en Abel van Gelswijk zijn te gast.

Rad van het Jaar 
31 december 2023 om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 1

Waarom liep het songfestival in de soep? Wat was de grootste blunder tijdens de verkiezingen? En: wie durft de komende jaren niet meer op TV te komen? Op oudejaarsavond blikt Frank Evenblij samen met zijn gasten terug op het afgelopen jaar. Om de beurt draaien de gasten aan het rad, beantwoorden ze quizvragen en blikken ze terug op het afgelopen jaar. Wie weet bijvoorbeeld welk weerrecord deze zomer werd verbroken? Of wat het bizarste filmpje is dat A.I heeft voortgebracht? Samen met Heleen van Royen, Thomas van Luyn, Raymond Mens, Nabil Aoulad Ayad en Georgina Verbaan neemt Frank de grappigste en meest onvergetelijke fragmenten van 2023 door.

Oudejaarsconference: Micha Wertheim voor twaalven
31 december 2023 om 22.30 uur bij BNNVARA op NPO 1

Micha Wertheim heeft als spannendste cabaretier van Nederland zijn publiek al vaak verrast en om de tuin geleid. Dit jaar verzorgt hij voor het eerst de Oudejaarsconference. De show is begonnen als theatertour, maar is pas écht af op oudejaarsavond. Een traditionele oudejaarsconference met een hedendaagse draai. Want als de wereld verandert, mag de oudejaars niet achterblijven. Een voorstelling over oud en over nieuw, over weten wat we kwijtraken maar ook over wat je misschien nog zal vinden.

2 voor 12 in eindejaarsspecial
31 december 2023 om 23.07 uur bij BNNVARA op NPO 2
Waar kregen Nederlanders dit jaar jeuk van? En welke kus veroorzaakte een enorme rel? In de eindejaarsspecial van 2 voor 12 spelen twee koppels van bekende Nederlanders tegen elkaar mét een glas champagne. Will Koopman en Malou Gorter nemen het als team Oogappels op tegen team Lubach waarin Tex de Wit en Diederik Smit voor de winst strijden. De 12 vragen hebben betrekking op politieke gebeurtenissen, cultuur en sport. Ter ere van oudejaarsavond wordt er gespeeld in een feestelijke studio en is de uitzending net wat langer dan normaal: aanvang is 23.07 uur op NPO 2 en het spel eindigt om 2 voor 12!

O Sole Mio: het mooiste concert van 2024
1 januari 2024 om 18.20 uur bij BNNVARA op NPO 1

Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk en vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Het thema dit jaar is ‘O Sole Mio’, dus verwacht een lach en een traan, drama en humor. Een voorstelling met onverwachte gasten en muzikale verhalen uit alle windstreken. Naast de Blazers staan ook de composities van jonge winnaars van de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' centraal. De presentatie is in handen van Floortje Dessing.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de programma's:

First Dates , Eindejaarsspecial Op de Matrix, Van Roosmalen en Groenteman kerstspecial 
Maaike Wennekers | maaike.wennekers@bnnvara.nl | 088-676 6984

Dertigers de Kerstfilm
Dayenne Mulder l dayenne@daypr.nl l 0634 85 84 54 

2 voor 12 eindejaarsspecial en Rad van het Jaar
Marloes Huisman l marloes.huisman@bnnvara.nl l 0645147229

Oudejaarsconference: Micha Wertheim voor twaalven
Lisanne Nooter | lisanne.nooter@bnnvara.nl | 088-676 6091

O Sole Mio: het mooiste concert van 2024
Marieke van Heijst | marieke.van.heijst@bnnvara.nl | 088-676 6369