Hilversum,
14
mei
2018
|
14:06
Europe/Amsterdam

BNNVARA MET AUDITIEBUS DOOR HET LAND OP ZOEK NAAR NIEUW MEDIATALENT

SELECTIERONDEN VOOR JAARLIJKSE BNNVARA TALENTDAY VANDAAG VAN START

Wie gaat het maken bij BNNVARA in 2018? Dát is de grote vraag. Eén ding is zeker: de eerste stap naar een carrière in de media is snel gezet. Vanaf vandaag kunnen alle talenten van Nederland zich aanmelden voor de BNNVARA Talentday 2018. De talentenscouts van de omroep wachten dit jaar echter niet rustig af totdat de online aanmeldingen binnen komen; vanaf volgende week toert de BNNVARA-auditiebus langs opleidingen, festivals en verenigingen door het hele land op zoek naar talentvolle makers voor zowel vóór als achter de schermen. Ben je designer, vlogger, journalist, creatieve redacteur, CMD’er, regisseur of presentator? Dan kun je je tot en met 25 mei aanmelden voor de BNNVARA Talentday 2018!

Emma Wortelboer doorliep de BNNVARA Academy twee jaar geleden en is nu presentator bij BNNVARA. Emma: “Toen ik 17 jaar was en vers van de havo kwam meldde ik mij aan voor de Talentday, want ik wist zeker: ik kan dit en ik wil dit. Alleen moest ik nog dat BNN-groepje overtuigen. En nu iets meer dan 3 jaar verder heb ik al meerdere programma’s voor BNNVARA mogen maken en geloof me, dat is mega vet. Twijfel alsjeblieft niet aan jezelf. Het is mij somehow ook gelukt dus meld je aan!”

Presentator Angelo Diop van 101Barz, beter bekend als Rotoch, behoorde 12 jaar geleden tot de eerste lichting academystudenten. Rotjoch: “Zoiets als Academy kan vooral in het begin heel leerzaam zijn en uiteindelijk kan het misschien zelfs een life changer zijn.”

Op zaterdag 9 juni tijdens Talentday mag een grote selectie zich van zijn of haar beste kant komen laten zien bij professionals uit het vak. De allerbesten krijgen een felbegeerde plek op de BNNVARA Academy, een leer-/werktraject waar de talenten álle aspecten van het maken van content voor radio, televisie en internet leren. Met de Academy wil BNNVARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en workshops hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie. Kortom: BNNVARA Academy is de snelste route naar het maken!

BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Onder anderen Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Sahil Amar Aïssa, Tim Hofman, Angelique Houtveen, Jurre Geluk en Geraldine Kemper gingen onze potentieel nieuwe talenten voor. Ook achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA daarnaast programma’s als #BOOS, Drugslab en Club Hub.

Kijk voor meer informatie, de selectieprocedure en het tourschema: www.bnnvaraacademy.nl of like de facebookpagina.