Hilversum,
30
april
2018
|
16:31
Europe/Amsterdam

BNNVARA MAAKT ONLINE DOCUMENTAIRE OVER HIPHOPPRODUCER ESKO

HITPRODUCER ESKO GEEFT PURE EN OPENHARTIGE KIJK IN ZIJN LEVEN

De 24-jarige Stacey Walroud, beter bekend als hitproducer Esko, maakt al vanaf jonge leeftijd muziek en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste hiphopproducers in Nederland. Achter de naam die door de intro van een groot aantal nummer 1-hits galmt, gaat ook een verhaal schuil. Dat verhaal gaat niet alleen over Esko, maar vooral over Stacey. Zijn leven is niet altijd makkelijk geweest. Als zijn ouders op jonge leeftijd scheiden, wordt Stacey steeds bozer. Een boosheid die uitmondt in een opname in een internaat. Althans, hij dacht dat het een internaat was. Na een moeilijk jaar in Den Dolder, kan hij als 18-jarige weer op eigen benen staan en gaat hij met hernieuwde kracht weer verder waar hij gebleven was. Muziek maken. De driedelige documentaire 'STACEY.' is een openhartig portret over hiphopproducer Esko, die documentairemaker Cesar Majorana een kijkje laat nemen in de dagelijkse gang van zijn leven en hem mee terugneemt naar de moeilijke periodes in zijn jeugd. Het eerste deel van STACEY. is vanaf maandag 30 april om 17.00 uur te zien op BNNVARA.nl en op het YouTube-kanaal van BNNVARA.

Cesar Majorana: 'Ik ben echt gelukkig met de oprechtheid en eerlijkheid waarmee ik de afgelopen maanden mocht meekijken in het leven van Esko. Deze documentaire is voor iedereen. Of je nu je talent tot het maximale wil benutten, door een moeilijke periode gaat of gewoon naar inspiratie zoekt.'

In de eerste aflevering gaat Esko terug naar de jeugdinstelling die hij zes jaar geleden achter zich gelaten heeft. Zijn moeder, broer en Stacey zelf vertellen hoe hij daar terecht gekomen is en hoe zijn tijd daar was. Ook is te zien hoe hij samen met artiesten als Jacin Trill en Jonna Fraser tot diep in de nacht doorgaat om het beste in zichzelf naar boven te halen.

STACEY. komt in drie delen online:

DEEL 1 - 30 april - Esko maakt beats. Maar wat maakt hem?
DEEL 2 - 2 mei - Succes behaal je niet alleen.
DEEL 3 - 4 mei - Toen en nu.

Alle delen zullen om 17.00 uur te zien zijn op BNNVARA.nl en op het YouTube-kanaalvan BNNVARA.