Hilversum,
21
oktober
2022
|
14:28
Europe/Amsterdam

BNNVARA LANCEERT EERSTE COMEDY PODCAST VAN NEDERLAND: ‘DE PITCH STUDIO’

‘De Pitch Studio’ is een comedy podcast over podcasts, vol met sketches, humor en een vleug satire. De podcast is gemaakt door BNNVARA, NPO Radio 2 en comedian Vera van Zelm, die tevens samen met Roel Bloemen verantwoordelijk is voor het script. In totaal werken er zeventien cabaretiers mee aan de podcast, waaronder Owen Schumacher, Tim en Wart Kamps en Niels van der Laan. ‘De Pitch Studio’ is vanaf zaterdag 22 oktober wekelijks te beluisteren via de NPO Radio 2 app of op je favoriete podcastplatform. 

Vera van Zelm: ''Het werd tijd voor een podcast over podcasts, want er zijn tegenwoordig zoveel podcasts, dat je soms door de podcastbomen het podcastbos niet eens meer kan zien.'' 

In ‘De Pitch Studio’ ben je getuige van een vergadering van drie werknemers van BNNVARA, gespeeld door Niels van der Laan, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Tijdens deze vergadering beluisteren ze ingezonden podcasts en moeten ze besluiten welke podcast uiteindelijk gemaakt mag worden. In de komische podcast word je meegenomen in hun zoektocht naar de perfecte podcast. Lukt het hen om uiteindelijk overeenstemming te vinden in wat er gemaakt moet worden? 

De cabaretiers die te horen zijn in ‘De Pitch Studio’ zijn Owen Schumacher, Tim Kamps, Yora Rienstra, Christine de Boer, Roel Bloemen, Wart kamps, Sander van Opzeeland, Jennifer Evenhuis, Martijn Hillenius, Fuad Hassen, Yvonne van den Eerenbeemt, Kees van Amstel, Thomas Gast, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Hanneke Drenth. 

Luister hier fragmenten uit de podcast. 

Bekijk hieronder de trailer:

download