Hilversum,
02
augustus
2023
|
18:01
Europe/Amsterdam

BNNVARA KOMT MET UITGEBREIDE REEKS CABARETVOORSTELLINGEN

De zomer wordt een stuk leuker met de nieuwste cabaretregistraties die binnenkort te zien zijn op NPO Start. Vanaf 4 augustus kunnen cabaretliefhebbers bij BNNVARA genieten van de laatste voorstellingen van de meest getalenteerde cabaretiers van ons land.

 Paulien Cornelisse: ‘Aanstalten’
‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die 'tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. ‘Aanstalten’ is op vanaf 4 augustus te zien op NPO Start en op 27 augustus om 22:10 uur bij BNNVARA op NPO 3.

 Stefano Keizers: ‘Hans Teeuwen’
Stefano Keizers derde en laatste voorstelling heet ‘Hans Teeuwen’, ook al komt Hans Teeuwen zelf niet. Al weet je het met Stefano maar nooit. Als je één ding vooraf van hem weet, is het zijn onvoorspelbaarheid. In zijn eerste voorstelling schonk hij zijn lichaam. In de tweede zijn ziel. In ‘Hans Teeuwen’ is de rest aan de beurt. En daarna ben je van hem af, want in de show nemen we definitief afscheid van Stefano Keizers. ‘Hans Teeuwen’ is vanaf 4 augustus te zien op NPO Start.

Jawad Es Soufi: ‘Waarom ben jij zo?’
Via zijn alter ego; ‘Sloegie’ laat Jawad Es Soufi zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe hebben deze drie factoren ervoor gezorgd dat hij de persoon is geworden die hij vandaag de dag is? Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. ‘Waarom ben jij zo?’ is vanaf 18 augustus te zien op NPO Start.

Alex Ploeg: EGO
In ‘EGO’ schakelt Alex Ploeg weer op naar de hoogste versnelling. Harde grappen, liedjes en bizarre sketches vliegen je om de oren. Het onderwerp? Ons ego. Een voorstelling over de strijd aangaan met jezelf en onzekerheid verkiezen boven zekerheid. 'EGO’ is vanaf 18 augustus te zien op NPO Start.

Lisa Osterman: Met z’n allen
In ‘Met z’n allen’ laat Lisa zien hoe we uit alle macht proberen de sfeer erin te houden: soms vol enthousiasme, maar regelmatig ook uit pure wanhoop. Veel zin heeft het echter niet, want de sfeer trekt zich er weinig van aan. Gelukkig weet Ostermann met scherpe humor, muzikale intermezzo's en de nodige danspasjes zelf wel de stemming hoog te houden. 'Met z’n allen’ is vanaf 8 september te zien op NPO Start.

 Tim Franssen: ‘De Mens en Ik’
De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan . ‘De Mens en ik' is vanaf 8 september te zien op NPO Start.

 Wim Helsen: ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’
Wat heeft de wereld nodig?
Wat heeft een mens nodig?
Wat hebt u nodig?
Eenvoudige vragen.
Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden.
Dat treft – Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden.
Hij deelt die graag met u – omdat hij uw vriend is.
Uw eerlijke, echte, beste vriend. ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’ is vanaf 8 september te zien op NPO Start.