Hilversum,
29
november
2018
|
14:18
Europe/Amsterdam

BNNVARA KOMT MET CABARET10DAAGSE OP NPO 3 EXTRA

TIEN DAGEN IN HET TEKEN VAN NIEUW CABARETTALENT VAN NEDERLAND

Begin december biedt BNNVARA op themakanaal NPO 3 extra tien avonden lang het podium aan jong cabarettalent van Nederland. Tien cabaretavonden waarin verschillende cabaretiers op hun eigen, unieke manier alles uit de kast halen om de kijker hun talent te laten zien. De shows, waarvan zeven televisiepremières, zijn maandag 3 december t/m donderdag 13 december iedere avond om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 extra, de NPO Start-app en www.npostart.nl/live. 

Maartje & Kine - De Goldberg Machine

Maandag 3 december

De oer-Hollandse Maartje en de Noorse Kine laten in 'De Goldberg Machine' muziek en techniek samenkomen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: humor, catchy balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. Op viool, accordeon, banjo, ukelele, balalaika, trompet, piano en nog veel meer andere instrumenten.

Benjamin van der Velden - Ik ben.

Dinsdag 4 december

Het had weinig gescheeld, of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer- songwritercompetetitie terechtkwam. Daarna won hij de juryprijs tijdens het Griffioen/Zuidplein Festival, de persoonlijkheidsprijs tijdens het Groninger Cabaret Festival en werd hij de eerste TVB New Artist. In ‘Ik Ben.' vertelt en zingt hij over zijn 27 levensjaren, waarvan er 21 op en af in het schoolsysteem waren. ‘Ik Ben.' is kwetsbaar, dwars en observerend.

Patrick Nederkoorn - Het komt nu wel heel dichtbij

Woensdag 5 december 

Patrick Nederkoorn is meerdere keren in Parijs geweest, heeft wel eens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. In zijn tweede cabaretprogramma vraagt hij zich af waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als 'veraf'. Patrick verweeft zijn persoonlijke leven met de actualiteit.

Anne Neuteboom – Weg

Donderdag 6 december 

Maak kennis met Anne, winnares Cameretten 2015. Anne is millennial en zoals we allemaal weten zijn millennials die losers geboren tussen 1982 en 2001, ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat belooft wat.

Jochen Otten – Troosten

Zaterdag 8 december 

Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost voelen door Jochen Ottens spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal. Hij weet de juiste toon te zetten en creëert hilarische scènes. Jochen Otten is onder andere bekend van sketch-programma Sluipschutters.

Thijs Kemperink – Zleur

Zondag 9 december 

In Zleur verhuist cabaretier Thijs Kemperink naar de buurt waar hij is geboren en opgegroeid. Geen buurtfeesten meer tot diep in de nacht, maar recepties ter gelegenheid van het vijftigjarige huwelijk van de buren. Om de buurt wakker te schudden wordt er een partytent gehuurd en kan men kiezen tussen vlees van de barbecue of Twentse tapas. De gay-pride, een kinderwens, zangzaad, een boef, het landleven, een aquarium en een avondwake voor een hond. Alles komt voorbij. Een leven met of zonder zleur?

Kirsten van Teijn – Zalf

Maandag 10 december 

Kirsten van Teijn, winnares Groninger studenten cabaretfestival en Griffioen/Zuidplein cabaretfestival, heeft jeuk. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar ze krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Soms moet je het laten jeuken. Als je op de ene plek krabt, begint het ergens anders en als iemand zegt ‘stop’, wordt het alleen maar erger. Dus stopt ze niet, ze is net pas begonnen en als zij gaat krabben, krabt ze jou ook. Met liefde.

Thijs van de Meeberg - Er mag gedanst worden

Dinsdag 11 december 

In zijn debuutvoorstelling belandt Thijs van de Meeberg, winnaar van de jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival, geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: ‘Ben ik wel wie ik denk te zijn?'

Matroesjka - Eeuwig Vlees

Woensdag 12 december

Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. De reïncarnatie van een opblaaspop. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka, winnaar Publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival, alsof hun leven ervan afhangt.

Fuad Hassen – Pareidolia

Donderdag 13 december 

Fuad Hassen werd geboren in Eritrea en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen. Met een humoristische reeks sketches neemt Fuad je mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en de pareidolia van zijn moeder.