Hilversum,
27
augustus
2019
|
11:03
Europe/Amsterdam

BNNVARA 3DOC: DE ONBEGRIJPELIJKE DOOD VAN MITCHEL

Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel liet zich doodschieten in een park in Schiedam. Hij belde zelf 112, omschreef zichzelf als een mogelijke overvaller en liep recht op de toegesnelde agent af die hem waarschuwde te zullen schieten als hij niet zijn handen zou laten zien. Zeven kogels vuurde de agent af, een ervan raakte Mitchel in zijn hart. 3Doc: De Onbegrijpelijke Dood van Mitchel is woensdag 25 september om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 met online nagesprek.

Waarom pleegde Mitchel zelfmoord en waarom koos hij voor zo’n dramatisch en gewelddadig einde door politiekogels? Wat bracht hem daartoe? In een krachtige, dynamische en bij vlagen zoekende terugblik op zijn leven en dood proberen familie, vrienden en betrokkenen antwoorden te vinden op deze vragen. Zo wordt een beeld geschept van een jongen voor wie het leven in onze samenleving wellicht een maatje te groot was. De onbegrijpelijke dood van Mitchel is een coproductie van Witfilm en BNNVARA. Het is het regiedebuut van Wytzia Soetenhorst, die eerder onder andere research deed voor de serie Van God Los.

Op 10 september, de dag die wereldwijd in het teken staat van suïcidepreventie, gaat De onbegrijpelijke dood van Mitchel in première in Het Ketelhuis in Amsterdam. Na afloop wordt er onder leiding van Nathan Vos doorgepraat met de regisseur, nabestaanden en verschillende partijen die zich in de regio Amsterdam bezig houden met suïcidepreventie. Daarna is de film op verschillende plekken in het land te zien, altijd gevolgd door een nagesprek. Na afloop van de televisievertoning van De onbegrijpelijke dood van Mitchel op 25 september, is de mogelijkheid om via NPO3.nl online met deskundigen verder te praten over zelfdoding.

Voor meer informatie: Noortje van de Sande - 020-4868212 | info@herrie.com | www.herrie.com