18
april
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

BNN’S DICTATOR; MANIPULATIE, STRAFFEN EN BELONEN IN SOCIAAL EXPERIMENT

ACHT JONGEREN OPGESLOTEN ZONDER VRIJHEDEN EN RECHTEN

In het nieuwe BNN-programma Dictator geven acht jongeren hun comfortabele leventje op. Ze denken mee te doen aan een interessant experiment, waarmee één van hen tienduizend euro kan winnen. Maar wat ze niet weten is dat ze gevangen worden gezet in de historische strafkolonie in Veenhuizen. Zodra de deur achter ze dichtvalt, vallen ze ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator, die stap voor stap hun identiteit ontneemt. Dictator is vanaf maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei dagelijks te zien om 20.30 uur bij BNN op NPO3.

Vrijheid. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar hoe reageer je als deze vrijheid ineens verdwijnt? Geen eigen identiteit, geen eigen spullen, geen eigen naam. Hou je vast aan je idealen en ga je in het verzet of kies je het veilige pad en pas je je aan? Wat zou jij doen?

Dictator is een sociaal experiment dat speciaal wordt uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. In het programma worden de verrichtingen van de deelnemers becommentarieerd door filosoof Bas Haring en psycholoog Fleur van Maaten, die duidelijk maken hoe een dictator zijn volk onderwerpt. Het programma heeft een verrassende en ontroerende ontknoping als duidelijk wordt wat de ware aard van het experiment is.

Voor meer informatie en de eerste beelden klik hier.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl