16
december
2014
|
12:41
Europe/Amsterdam

BNN/NOS VERSLAAT 3FM SERIOUS REQUEST 2014 DAGELIJKS VANAF DE GROTE MARKT IN HAARLEM

MET SOPHIE HILBRAND, TIM HOFMAN, GERALDINE KEMPER, GIEL BEELEN, ERIC CORTON EN WINFRIED BAIJENS

Het einde van het jaar komt in zicht en het aftellen van de uren is nu echt begonnen. In Haarlem worden alle puntjes op de ‘i’ gezet en de ramen van Het Glazen Huis worden nog eens goed gepoetst. De hele week voor kerst doet BNN in samenwerking met NOS verslag van 3FM Serious Request. Sophie Hilbrand volgt de 3FM-actie voor het Rode Kruis op de voet. Ze ontvangt BN’ers die zich inzetten voor de actie en ze praat met kenners over de stille ramp die dit jaar centraal staat: aandacht voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden. Tim Hofman vangt bij de brievenbus van Het Glazen Huis de meest bijzondere verhalen op en peilt de sfeer op het plein. De Klusjesmannen Sander en Rámon zijn weer terug van weggeweest om allerlei rotklussen op te knappen in ruil voor dikke cheques! Van 18 tot en met 24 december presenteert Sophie live het tv-programma Serious Request bij BNN/NOS op NPO3. Op 24 december is tijdens een extra lange uitzending de bevrijding van de dj’s Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuren te zien en wordt bekend gemaakt hoeveel geld er voor het Rode Kruis is ingezameld.

Geraldine Kemper maakt reportages over hoe Nederland zich inzet om geld in te zamelen via de meest originele acties. Haarlemmer Giel Beelen gaat dit jaar niet Het Glazen Huis in, maar maakt de week actief mee in zijn eigen stadje. Hij heeft dit jaar zijn eigen Circus Request in het Patronaat in Haarlem. Elke avond komen verschillende artiesten langs die zorgen voor een onvergetelijke show. Daarnaast zien we dagelijks de aangrijpende reportages vanuit Colombia gemaakt door Eric Corton die de noodzaak voor aandacht voor deze stille ramp laten zien en Winfried Baijens presenteert dagelijks het 3FM Serious Request Journaal met daarin de hoogtepunten van het afgelopen etmaal.

Tijdens 3FM Serieus Request worden dj’s Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuren een week lang zonder eten opgesloten in Het Glazen Huis in Haarlem. Ze maken 24/7 radio om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden. Naast de marathonuitzending op 3FM en de uitzendingen bij BNN op NPO3 zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen op 101TV.

*De Exacte uitzendtijden van Serious Request bij BNN/NOS op NPO3 zijn:

Donderdag 18 december

19.30 – 20.50 uur Serious Request (Sluiting Het Glazen Huis)

Vrijdag 19 december – dinsdag 23 december

19.30 – 20.20 uur Serious Request

Zaterdag 24 december

19.30 – 21.30 uur Serious Request Finale

23.35 – 00.35 uur Serious Request Concert

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl