05
februari
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

BNN ZET TIEN BN’ERS OP EEN ZEILSCHIP IN ‘DE ZEVEN ZEEËN’


PEPIJN LANEN, NICOLIEN SAUERBREIJ, ANNA SPELLER EN DANIËL BOISSEVAIN AAN BOORD

Komen BN'ers in actie als ze zien hoe het eraan toe is met onze zeeën en oceanen? In BNN’s nieuwe avontuurlijke spelprogramma De Zeven Zeeën varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee. In acht afleveringen worden ze getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Wie doorziet zijn medestrijders het best, speelt het spel tactisch en ontpopt zich als de beste actievoerder? Aan boord zijn rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur/zanger Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, actrice/zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik, actrice Toprak Yalçiner. De Zeven Zeeën wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en is vanaf 30 maart iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Voor Floortje Dessing is het presenteren van een avontuurlijk spelprogramma een heel nieuwe ervaring: ‘Vanwege het vertrek van Patrick Lodiers ben ik op het allerlaatste moment bij dit project gehaald. Een tv-programma maken met zo’n grote crew en tien kandidaten is een totaal ander vak dan wat ik normaal doe, maar heel boeiend om mee te maken. Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee. Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met de slechte situatie van onze zeeën: met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen.’

De Zeven Zeeën is in samenwerking met Greenpeace tot stand gekomen. De kennis die de kandidaten tijdens de reis opdoen over onze oceanen zullen ze moeten inzetten tijdens de opdrachten die ze iedere aflevering voor hun kiezen krijgen. Zo gaan ze met kleine bootjes het water op om op een duurzame manier vis te vangen, ondervinden ze het effect van waterkanonnen aan den lijve en wordt hun volhardendheid met zware kettingen op de proef gesteld. Het programma is ontwikkeld door Anton Jongstra en Jan-Pieter Stafleu. Jongstra nam vorig jaar na tien jaar eindredactie afscheid van Wie is de Mol? om dit nieuwe spelprogramma te gaan maken voor BNN. De Zeven Zeeën is in opdracht van BNN geproduceerd door Sputnik Media.

Benieuwd hoe dit nieuwe reality adventure programma eruit komt te zien? Check nu de preview op de site van De Zeven Zeeën!


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl