Hilversum,
14
juli
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

BNN-VARA ACADEMY STOOMT 21 TALENTEN KLAAR VOOR DE MEDIAWERELD

NIEUWE LICHTING GESELECTEERD UIT 7500 AANMELDERS

De BNN-VARA Academy is van start gegaan met 21 nieuwe talenten. Deze jonge makers en presentatoren in spé zijn na drie voorronden boven komen drijven uit maar liefst 7500 aanmeldingen. Ze worden het komende halfjaar gecoacht door de professionals van BNN-VARA en gaan aan de slag op de redacties van Pauw, Vroege Vogels, Spuiten en Slikken, Kassa en 101.TV. Ook doen de jonge honden ervaring op bij de verschillende radioprogramma’s van BNN en de VARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM en binnen het digitale domein van de omroep.

Projectleider Ralph Stam is enorm tevreden over de nieuwe lichting talenten. ‘Het hele wervingstraject was heel enerverend; niet alleen het enorme aantal aanmeldingen, maar ook de kwaliteit van de talenten heeft ons verrast. We zijn erg benieuwd hoe deze lichting zich gaat ontwikkelen. Ik hoop dat we aan het einde van dit traject een paar diamantjes kunnen behouden voor ons mediabedrijf.'

BNN en VARA hebben een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zo zijn in het verleden bij BNN in de voorgaande jaren al twee succesvolle edities georganiseerd van de BNN Talentday. O.a. TV- presentatoren Nessim el Ahmadi (RAMBAM) en Nathan de Vries (Spuiten en Slikken) zijn uit deze laatste editie voortgekomen. Ook de VARA kent een lange traditie om jonge makers aan zich te binden, o.a. via dramaproducties als 12 steden 13 ongelukken in het verleden en tegenwoordig One Night Stand. Met de Academy wil BNN-VARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en workshops hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie. 

Voor meer informatie en het volgenen van de talenten kijk op www.bnnvaraacademy.nl of op Facebook/bnnvaraacademy