04
april
2013
|
14:35
Europe/Amsterdam

BNN START IN MEI OPNAMES DOCUMENTAIRESERIE DE SCHOOL

HET LEVEN OP SCHOOL VASTGELEGD MET VIJFENDERTIG CAMERA’S

BNN en producent Submarine gaan samen de documentaireserie De School maken op het Jan Arentsz in Alkmaar. Na maanden van onderzoek en vele gesprekken met leerlingen, ouders, docenten en onafhankelijke deskundigen is de knoop definitief doorgehakt. Vanaf half mei worden de leerlingen en docenten van HAVO 4 zes weken lang gevolgd met zo’n vijfendertig camera’s. De School is vanaf januari 2014 in zes afleveringen te zien bij BNN op 3.

BNN is blij om in mei te starten met de opnames op deze scholengemeenschap. TV-directeur BNN, Maarten van Dijk: ‘School is een belangrijke plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen. Ze ontdekken zichzelf, elkaar, de wereld en schommelen op de grens tussen jeugd en volwassenheid. Door deze serie zie je hoe het er écht aan toe gaat op een middelbare school. Als je met een grote cameraploeg een reportage maakt, gaat iedereen zich vaak anders gedragen. Door zo lang met zoveel onbemande camera's te werken kan je het echte schoolleven vangen.’ Algemeen directeur CSG Jan Arentsz, Dick Bruinzeel: ‘Het gezamenlijke doel is een mooie, zorgvuldig gemaakte documentaireserie waarin je de waarde voelt van de individuele docent, de individuele leerling en het belang van een school die het verschil kan maken.’

Het idee voor de documentaireserie is gebaseerd op het Engelse TV programma Educating Essex. In de Passmores Academy in Essex werden zeven weken lang camera’s opgehangen, die het schoolleven registreerden.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws??
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie, Marloes van Grotel, tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl.