17
december
2015
|
12:21
Europe/Amsterdam

BNN-SERIE VECHTERSHART KRIJGT TWEEDE SEIZOEN

DRAMASERIE OVER DE BLOEDFANATIEKE, HECHTE EN BIJZONDERE WERELD VAN DE VECHTSPORT

Het eerste seizoen is nog niet eens halverwege en het tweede seizoen van Vechtershart is al een feit. De serie krijgt veel positieve reacties van de kijkers. En ook BNN en NPO 3 zijn zeer tevreden over de spannende dramaserie met Waldemar Torenstra, Benja Bruijning, Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen in de hoofdrollen. Het creatieve team, onder leiding van Pieter Bart Korthuis, gaat aan de slag met het bedenken van nieuwe verhaallijnen. Waldemar: ‘Wat een geweldig nieuws dat we een tweede seizoen mogen maken. En dat al na vier afleveringen op de buis! Ik kijk er echt naar uit om met ons fantastische team te mogen gaan nadenken over nieuwe verhaallijnen en spannende plots.’

Aanstaande zondag is de vijfde aflevering van het eerste seizoen te zien. In deze aflevering struint Nick na zijn onterecht verloren gevecht gedesillusioneerd langs de Duitse autobahn, terwijl John Roest met spoed wordt opgenomen in het ziekenhuis waar artsen vechten voor zijn leven. Beiden herinneren zich de momenten die geleid hebben tot hun onvermijdelijke breuk. Kickboks zwaargewicht wereldkampioen, Rico Verhoeven, is te zien in deze vijfde aflevering. Voor een voorproefje klik hier.

Vechtershart is een achtdelige serie die zich afspeelt in de bloedfanatieke, hechte en bijzondere wereld van de vechtsport en boksscholen. Waldemar Torenstra vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning), betrokken was. Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport. Vechtershart is iedere zondag om 20.25 uur op NPO 3 te zien.

Vechtershart is een coproductie van BNN-VARA en Endemol Shine Nederland, naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. Ga voor meer informatie over Vechtershart naar de site van Vechtershart of kijk op de Facebook.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl