06
mei
2015
|
13:21
Europe/Amsterdam

BNN LANCEERT THE FREESTYLE GAMES

GERALDINE KEMPER EN JAN VERSTEEGH OP ZOEK NAAR DE BESTE FREESTYLE SPORTERS VAN NEDERLAND

Skateboarders, inline-skaters, free runners, breakdancers, BMX’ers, freestyle basketballers en freestyle voetballers; Nederland barst van de freestyle sporters. Op pleinen en in skateparken shinen ze met hun tricks, maar op tv zie je ze vrijwel nooit voorbij komen. Daar komt nu verandering in! In het nieuwe BNN-programma The Freestyle Games gaan Geraldine Kemper en Jan Versteegh op zoek naar de beste freestyle sporter van Nederland. In negen afleveringen worden deelnemers uitgedaagd hun trucs te perfectioneren en om te vormen tot een optreden. De winnaar krijgt niet alleen de roem en respect van de scene, maar kan zijn of haar carrière hiermee ook een flinke boost geven. The Freestyle Games is vanaf 31 augustus iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3. Kandidaten kunnen zich nu aanmelden voor de voorrondes die deze zomer van start gaan.

Geraldine: ‘In dit wereldje lopen zoveel mensen rond die tot het uiterste gedreven zijn om die ene trick te leren. Daar zijn ze vaak dag en nacht mee bezig. Heel vet om die mensen via The Freestyle Games te leren kennen en ze eindelijk een groot podium te kunnen geven.’ Jan: ‘Ik vind freestyle sporten te gek om naar te kijken, maar het is net als met salsadansen; met mijn onhandige motoriek zit zelf beoefenen er totaal niet in. Daarom ben ik blij dat ik de wedstrijd vanaf deze kant kan volgen!’

In The Freestyle Games worden deelnemers gecoacht en beoordeeld door vier mentoren; mensen die in verschillende freestyle-disciplines hun sporen hebben verdiend. Zij gaan met de deelnemers aan de slag om hun tricks naar de next level te tillen, maar ook hun skills om te vormen tot een performance. De mentoren bepalen welke talenten er via de voorrondes en ‘Urban Camp’ door gaan naar de grote shows en live finale, waarin één kandidaat de titel ‘Beste Freestyle Sporter van Nederland’ wint.

Meer info over The Freestyle Games is te vinden op de site.

The Freestyle Games wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Blue Circle.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl