02
juni
2015
|
15:47
Europe/Amsterdam

BNN LANCEERT NIEUWE DRAMASERIE VECHTERSHART NAJAAR 2015

HOOFDROLLEN VOOR WALDEMAR TORENSTRA EN BENJA BRUIJNING

De opnamen voor de nieuwe, rauwe en spannende dramaserie Vechtershart zijn deze week van start gegaan. Een achtdelige serie die zich afspeelt in de bloedfanatieke, hechte en bijzondere wereld van de vechtsport en boksscholen. Waldemar Torenstra vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning), betrokken was. Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport. Naast Waldemar en Benja hebben ondermeer Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie. Vechtershart is vanaf 22 november iedere zondag te zien bij BNN op NPO 3.

Waldemar: 'Vechtershart is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen. Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader.'

Vechtershart is een coproductie van BNN en Endemol Nederland, ontwikkeld onder leiding van Pieter Bart Korthuis en naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. Waldemar raakte geïnspireerd doordat hij al van jongs af aan kickbokst en Maaik maakte in 2003 de gelijknamige documentaire Vechtershart, met daarin de 18-jarige Badr Hari. Het schrijfteam bestaat uit hoofdscenarist Pieter Bart Korthuis (Penoza), Franky Ribbens (Hollands Hoop, Nachtrit), Chris Westendorp (Jongens, Dorsvloer vol Confetti) en Maaik Krijgsman. De regie is in handen van Lourens Blok (Feuten, Boy 7, Midden In De Winternacht) en Tomas Kaan (Groenland, Dagen van Gras).

Klik hier voor de eerste beelden.


Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA
Monique Rütter, 088-6766947, monique.rutter@bnnvara.nl