14
juni
2016
|
13:32
Europe/Amsterdam

BNN KOMT MET GESCHIEDENIS-PROGRAMMA RARE JONGENS

7000 JAAR ONNOZELHEID MET VALERIO ZENO, LEO ALKEMADE EN LIEVEN SCHEIRE

Wat?! Geschiedenis bij BNN? Jazeker. Onder leiding van Valerio Zeno krijgen comedians Lieven Scheire en Leo Alkemade de meest uiteenlopende vragen en opdrachten voorgeschoteld over 7000 jaar onnozelheid. Legendarische legendes worden ontkracht, bizarre foto’s van onderschrift voorzien en oude uitvindingen getest. Van de eerste selfie ooit tot een housefeest met mummies. En van de grote drooglegging tot zaklopen op de Olympische Spelen. Iedere week schuift er in het panel een andere bekende rare jongen (of dame) aan. Rare Jongens is vanaf 17 juli iedere donderdag om 20.50 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Valerio Zeno: 'Met Proefkonijnen hebben we laten zien dat wetenschap helemaal niet saai is. Nu is het tijd om de geschiedenis af te stoffen. En met wie kan dat beter dan met Lieven Scheire en Leo Alkemade?’ Volgens Leo Alkemade gaat dat wel een flinke klus worden. Leo: ‘Die geschiedenis joh, dat gaat me toch een eind terug.’ Lieven Scheire ziet vooral de opdrachten helemaal zitten: ‘Ouderwets duelleren met een paintballgeweer op de wallen van een historisch fort, dat is natuurlijk geweldig om te doen. Zeker als je daarmee Leo Alkemade zijn adonislichaam vol blauwe plekken kan schieten.'

Niet ieder antwoord is in de studio te vinden, dus worden de Rare Jongens iedere uitzending op pad gestuurd. Lukt het ze om de Doutzen Kroes van 400 jaar geleden, oftewel een echte een Rubensvrouw, te regelen? En kunnen ze op een willekeurig plein een look alike vinden van een grote historische held? Bart Gielen verdeelt in de studio de punten, maar zorgt er als historicus ook voor dat we eindelijk eens echt iets gaan opsteken van het verleden. Dus haal je neus maar uit de boeken, want parate kennis bij het kijken naar Rare Jongens is volstrekt overbodig!

rarejongens.bnn.nl

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 06-14276423, thijs.verheij@bnnvara.nl