16
mei
2013
|
13:37
Europe/Amsterdam

BNN FEUTEN SMOKKELEN 3D-GUN HET GERECHTSGEBOUW IN UTRECHT BINNEN

VIER JOURNALISTIEKE TELEVISIETALENTEN STARTEN BIJ BNN UNIVERSITY

BNN University TV is van start gegaan, en hoe! De feuten hebben het veelbesproken 3D-pistool ‘The Liberator’ geprint en fluitend het Openbaar Ministerie binnengesmokkeld. De BNN-studenten liepen tot hun eigen verbazing zo langs de beveiliging met hun uitgeprinte 3D-wapen. Binnen interviewden ze de woordvoerder over de ophef rondom het printen van wapens. Toen ze tijdens het gesprek ineens het pistool tevoorschijn haalden reageerde de woordvoerder stomverbaasd. Check hier het item.

Het filmpje met ‘The Liberator’ maakten de studenten tijdens de selectiedagen van BNN University. Ruim vierhonderd jongeren hebben zich aangemeld voor deze journalistieke editie. Na slopende selectierondes bleven Luuk Heezen, Shelly Sterk, Amber Kortzorg en Daan Börger over. Zij volgen tot eind dit jaar een intensieve, praktijkgerichte tv-opleiding waarbij ze ondersteuning krijgen van professionals.

Eindredacteur van 101.TV, Jorn van Hoorn: ‘De University's zijn weer begonnen, ditmaal met een journalistieke insteek. Altijd gaaf om zo'n grote groep bloeddorstige jonge honden aan de poorten te zien kloppen, wij gaan het allemaal anders doen! Ze zorgen voor een bak nieuwe creativiteit, inspiratie en inzichten.’

De items die de studenten maken zijn te zien op het digitale kanaal 101.TV. Op http://www.bnnuniversity.nl zijn de deelnemers te volgen.

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Leonie Fransen, tel: 035-6 555 320, leonie.fransen@bnn.nl