15
april
2013
|
14:30
Europe/Amsterdam

BNN-ER TIM HOFMAN ZET WIETPLANTEN IN DE HOFVIJVER

TIM SAMEN MET REGISSEUR OPGEPAKT EN VERHOORD OP POLITIEBUREAU

Het Nederlandse softdrugsbeleid rammelt aan alle kanten. Die boodschap lijkt ondanks de inspanningen van Spuiten en Slikken maar niet bij de politici in Den Haag aan te komen. BNN-presentator Tim Hofman drukte ze vandaag daarom nog eens met hun neus op de feiten door vijf wietplanten op het eilandje in de Hofvijver te planten. Na korte tijd op het eiland te hebben doorgebracht zijn Tim en de regisseur van het programma door de politie meegenomen vanwege verstoring van de openbare orde. Na verhoor zijn de twee weer vrij gelaten. De actie van Tim in de Hofvijver is zondag 5 mei om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Tim Hofman: ‘Op het politiebureau kregen de regisseur en ik te horen dat we zes uur vastgehouden zouden worden voor verstoring van de openbare orde. Totdat er plotseling bericht kwam van de hoge piefen van het corps en de burgemeester van Den haag. Die konden zich eigenlijk wel vinden in de actie en hebben ons laten gaan. Hoe je het ook went of keert, het huidige Nederlandse gedoogbeleid klopt van geen kanten. Wel verkoop toestaan, maar het inkopen van softdrugs strafbaar maken is struisvogelpolitiek. Het is de hoogste tijd dat politici dat schizofrene beleid gaan aanpakken. En schijnbaar is burgermeester Jozias van Aartsen het daarmee eens. Ik hoop dat onze actie van vandaag iedereen wakker schudt.’

De actie wordt gedaan op de dag dat bekend is gemaakt dat Spuiten en Slikken wordt onderscheiden met de Cannabis Culture Award vanwege de open manier waarop het programma jongeren voorlicht over softdrugs. De jury van de Cannabis Culture Award prijst de manier waarop het BNN-programma ‘op een originele, authentieke en vernieuwende manier de afgelopen jaren het maatschappelijk debat over soft drugs open gooit.’ Volgens hen is het programma voor jongeren een belangrijke informatiebron over zaken die een grote rol spelen in hun leven en waarover de ‘officiële’ voorlichting meestal tekort schiet. De jaarlijkse prijs van het Hash Marihuana & Hemp Museum (Amsterdam/Barcelona) gaat niet alleen naar Spuiten en Slikken, maar wordt ook uitgereikt aan Frits Bolkenstein, vanwege zijn pleidooi voor gereguleerde legalisering van cannabis. Eerdere winnaars van de prijs zijn sir Richard Branson, voormalig minister Thorvald Stoltenberg uit Noorwegen en oud-premier Dries van Agt.

Check voor meer info spuitenenslikken.bnn.nl


Voor meer informatie: BNN Communicatie

Thijs Verheij, 0356268913, thijs.verheij@bnn.nl