Hilversum,
24
augustus
2017
|
16:00
Europe/Amsterdam

BNN EN DE VARA VOORTAAN ÉÉN MERK: BNNVARA

BNNVARA IS JONG, BETROKKEN EN PROGRESSIEF

De publieke omroepen BNN en de VARA gaan vanaf vandaag verder als één merk: BNNVARA. Dat maakte de in 2014 gefuseerde publieke omroep zojuist bekend op de seizoenspresentatie. BNNVARA heeft de ambitie om hét progressieve mediamerk van Nederland te zijn.

“De beweging naar één merk luidt een nieuwe tijd in. Het belang van een sterk mediamerk wordt de komende jaren vanwege de versnelde toename van nieuwe, internationale mediamerken nóg groter. Met de huidige hoeveelheid media heb je betrouwbare bakens nodig, die je gidsen en op wie je kunt vertrouwen; mensen, programma’s en afzenders. Voor ons reden om een nieuw toekomstverhaal voor onszelf te schrijven. Waarin we vaststellen welke rol we voor het publiek willen vervullen. BNNVARA maakt programma’s vanuit een innerlijke overtuiging, met de gedachte: wij zijn aanstichters, staan voor een vrije, sociale en nieuwsgierige samenleving. Wij zijn jong, betrokken en progressief.”
Algemeen directeur Gerard Timmer

Onder het nieuwe mediamerk BNNVARA worden vanaf vandaag vertrouwde programma’s als DWDD, Domien, Vroege Vogels, Pauw, Trippers en #Boos uitgezonden, maar de omroep lanceert ook veel nieuwe titels: Sophie Hilbrand neemt samen met o.a. Paul Groot, Owen Schumacher, Roel Bloemen en Tim Kamps de zaterdagavond op NPO 1 voor haar rekening met de satirische nieuwsquiz Dwars Door De Week en ontvangt in haar andere nieuwe programma Hotel Sophie (NPO 1) gasten om te praten over seksualiteit anno 2017. Freek Vonk onderzoekt hoe het mogelijk is dat de haai met uitsterven wordt bedreigd in Freek naar de Haaien. En Erik Dijkstra reist in CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair (NPO 2) vijftig jaar na zijn dood langs plekken waar Che zijn idealen vorm kregen. Wie is die man achter de mythe? Jan Versteegh probeert te achterhalen hoe belasting kan worden ontweken in Jan De Belastingman en bereidt zich grondig voor op het vaderschap in Jan Wordt Vader. En Geraldine Kemper heeft voor het eerst een eigen programma op NPO 3. In Misbruikt maakt zij met vier slachtoffers van seksueel misbruik een reis door het verleden om het misbruik enigszins te kunnen verwerken en door te kunnen gaan met hun leven.

BNNVARA brengt komend seizoen veel documentaires, waaronder Kuyt. Documentairemaakster Deborah van Dam volgde Dirk Kuyt en zijn gezin in zijn laatste en meest turbulente maanden als profvoetballer voor de film Kuyt. Ook zendt BNNVARA het tweeluik In het spoor van IS uit, waarin Sinan Can afreist naar de sleutelplaatsen in de geschiedenis van IS om de oorzaken van het succes te achterhalen en te kijken naar de toekomst.

Tot slot is en blijft drama een belangrijke pijler in de programmering van BNNVARA. Komend seizoen is het langverwachte vervolg van Hollands Hoop (samen met de NTR) te zien en brengen we zes gloednieuwe afleveringen van Van God Los met telkens andere acteurs en van andere makers. Daarnaast komen we met het nieuwe tweeluik Broeders waarin Hassan en Mourad afreizen naar Syrië om hun vermiste broer op te sporen.

Het volledige programma-overzicht is te vinden onder downloads (zie hieronder).

Downloads

Bekijk Risky Rivers - Freek naar de Haaien - 3 op Reis - 3 op Reis Midweek
Risky Rivers - Freek naar de Haaien - 3 op Reis - 3 op Reis Midweek
Bekijk Hollands Hoop II - Van God Los IV - Broeders
Hollands Hoop II - Van God Los IV - Broeders
Bekijk Geraldine - Floortje - Sophie
Geraldine - Floortje - Sophie
Bekijk Sluipschutters - Cabaret
Sluipschutters - Cabaret
Bekijk Donordrama - Shame/Fame - 2Doc: Het Schoonmakersparlement - Jan de Belastingman
Donordrama - Shame/Fame - 2Doc: Het Schoonmakersparlement - Jan de Belastingman
Bekijk CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair
CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair