15
april
2015
|
14:57
Europe/Amsterdam

BNN-DOCU THE AMAZING AGENCY OVER TABOEDOORBREKEND PARTYAGENTSCHAP

EEN FILM OVER DE EXTRAVAGANTE STYLIST EN DJ ROBBIE BAAUW

Met hun ultiem gestylde outfits en extravagante optredens maakt The Amazing Agency van elk doorsnee feest een magische avond. De 26-jarige oprichter Robbie Baauw is als stylist en dj de creatieve motor achter dit taboedoorbrekende partyagentschap. In de BNN-documentaire The Amazing Agency is te zien dat de wereld die Robbie om zich heen creëert totaal verschilt van het gemoedelijke en behoudende dorp waar hij opgroeide. Al sinds jonge leeftijd voelde hij zich daar een buitenbeentje, maar in het bruisende Amsterdam kan hij zichzelf zijn. Hij werkt keihard om het agentschap tot een groot succes te maken, maar vergeet door de liefde voor zijn werk soms zijn gezondheid. The Amazing Agency is op 26 april om 22.50 uur te zien bij BNN op NPO 3. De trailer is hier al te bekijken.

Robbie over The Amazing Agency: “In de magische wereld die ik om me heen creëer kan iedereen honderd procent zichzelf zijn. Door me te omgeven met mensen die net zo ‘out there’ zijn als ik, voel ik me niet meer anders dan anderen.”

In 2014 volgden regisseurs Anna van ’t Hek en Alette van Zwieten het begin van The Amazing Agency. Het agency bestaat uit dj’s, waaronder Valentijn de Hingh, hosts, fotografen en danseressen die The Sweethearts worden genoemd. Homo of hetero, iedereen moet zichzelf kunnen zijn en beoordeeld worden op zijn of haar talent. In minder dan anderhalf jaar veroverde The Amazing Agency het nachtleven in Amsterdam en inmiddels is Nederland te klein. Met plannen voor Berlijn, Milaan en Londen timmert The Amazing Agency ook aan de internationale weg.

The Amazing Agency is geproduceerd door Selfmade Films in coproductie met BNN en in samenwerking met Roddia Productions. De film kwam tot stand in het kader van Teledoc Campus met steun van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO en BNN, een samenwerkingsproject voor de ontwikkeling van documentairetalent.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Roos Scheenstra, roos.scheenstra@bnnvara.nl of 035-6555320