16
april
2015
|
16:54
Europe/Amsterdam

BNN-DOCU OVER WOLFLADY SHARON KOVACS

MET EEN DOORLEEFDE STEM VEROVERT KOVACS DE WERELD

Met ups en downs, pillen en drugs, ruzie en liefde, sigaretten, geestelijke klachten en vooral met een alles of niets mentaliteit probeert Kovacs samen met haar producer Oscar Holleman de wereld te veroveren. BNN heeft Sharon Kovacs twee hectische jaren gevolgd tijdens haar muzikale zoektocht. Het lukte regisseur Daan Willekens om zich onzichtbaar te maken en zo de werkelijke wereld van een rising star in beeld te brengen. We zijn getuige van Sharons pijn uit het verleden, haar noodzaak om iets te maken en de schreeuw om erkenning. Met een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en een nieuw album dat op nummer 1 binnen kwam kan niemand meer om Kovacs heen. Sharon in de documentaire: “Eerst kan het je niet snel genoeg gaan. Gebeurt het eindelijk allemaal, dan houd je het nauwelijks bij.” Wolflady is op 25 april te zien bij BNN om 22.35 uur op NPO3. Bekijk hier alvast de trailer.

De door de wol geverfde muzikant Oscar Holleman valt van zijn stoel als hij de stem hoort van de 21-jarige zangeres Sharon Kovacs, bijgenaamd The Wolf Lady vanwege haar kenmerkende muts. Ze is op de dertig jaar oudere Holleman afgestapt, de ontdekker en producer van succesvolle bands zoals Within Temptation en Krezip, en gaat met hem een pact aan. De onstuimige Oscar ontpopt zich tot een vaderfiguur en tegelijkertijd goede vriend die weet wat ze doormaakt. Hun goede relatie en muzikale zoektocht brengt ze naar Cuba, Londen, Hamburg, Berlijn en New York. De documentaire laat met een onversneden eerlijkheid zien hoe Sharon en Oscar strijden voor het beste resultaat. Hoe ze tot diep in de nacht zoeken naar het juiste geluid en de beste mix. Of zoals Holleman zegt in de documentaire: ‘Ik ga voor het allerbeste, alles of niks. Nou, dit is niet alles, dus is het niks.’

Wolflady is geproduceerd door Pieter van Huystee Film in coproductie met BNN. De film kwam tot stand met steun van het CoBO.

Voor meer informatie, BNN-VARA Communicatie: Maryam Sebbar, 035-6462080, Maryam.sebbar@bnnvara.nl