03
juni
2015
|
10:27
Europe/Amsterdam

BNN-DOCU OVER DE FACINERENDE WERELD VAN TATTOOS

EEN FILM VAN LEON VERDONSCHOT OVER DE SCHOONHEID EN TROOST VAN TATOEAGES

Van een hartje met een ankertje tot complete Bijbelse teksten, de wereld is vergeven van de tatoeages. En hoewel bijna iedereen er één heeft, schuilt er achter ieder plaatje een persoonlijk verhaal. In de documentaire Lijfspreuk vertelt Leon Verdonschot samen met acht hoofdpersonen het verhaal over de naald, de inkt en de betekenis achter tattoos. Een film over de fascinerende en nog altijd groeiende wereld van de huidversieringen. Lijfspreuk is donderdag 11 juni om 20.50 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Regisseur Leon Verdonschot (1973) is documentairemaker, schrijver, presentator en journalist. De documentaire Lijfspreuk is zijn eerste samenwerking met de gelouterde cameraman Rob Hodselmans (Sportpaleis de Jong, Holland Sport). Lijfspreuk is een film over tattoos als uitdrukking van schoonheid, zingeving en opvattingen, over de eerste, de huidige en de volgende generatie tatoeëerders, over de pijn en de spijt, over de unieke band tussen tatoeëerder en getatoeëerde, over tattoos in relatie tot familie en over leven en dood. Lijfspreuk is geproduceerd door Gouden Kalfwinnaar Hans Heijnen in coproductie met BNN. De film kwam tot stand met steun van het CoBO.

“Tatoeëren is vrijheid pakken. Slingers en ballonnen aan het leven hangen.” - Schrijver Mark Verver

“Sommige tatoeëerders zijn Rembrandt. Ik ben meer een Mondriaan-mannetje.” - tatoeëerder Dikke Dennis

“Als je een draak tekent, herkent iedereen over de hele wereld die. Terwijl er nog nooit een is gesignaleerd.” - tatoeëerder Darko Groenhagen

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie Maryam Sebbar, 088-6766080, maryam.sebbar@bnnvara.nl