20
augustus
2015
|
17:45
Europe/Amsterdam

BNN-DJ FRANK

Noise of Holland Award voor bewoner luidruchtigste plekje van Nederland


De afzuiger van een snackbar naast je raam, de auto's op de A1 in je achtertuin, het legen van de glasbak voor de deur en de gillen en schreeuwen van een Amsterdamse Horrorattractie bij de buren. Behoorlijk luidruchtige plekken in Nederland, maar weet je wat pas écht luidruchtig is? Terschelling! Vanmiddag reikte BNN-DJ Frank van der Lende de award voor The Noise of Holland uit in zijn middagshow Frank <3 op NPO3FM. De 26-jarige Rianne Lamein woont op Terschelling vlak naast de haven en wordt iedere ochtend exact om 3 minuten voor 7 gewekt door de scheepshoorn van de veerboot! Het geluid is goed voor 94 decibel. De 'Gouden Oordop' die bij het winnen van de award hoort, is dan ook meer dan verdiend en direct met de boot naar Terschelling gekomen.

“Ik woon zelf in een rustige buurt, maar ik schrik mij iedere keer een hoedje als er opeens een tram voorbij komt met alle toeters en bellen. Maar ik wist 1 ding, het kan altijd erger. En dat bleek ook zo te zijn!” Dus ging Frank in de afgelopen weken op zoek naar het Luidruchtigste plekje van Nederland. Luisteraars van Frank <3 konden de ‚Noise’ van hun woonplaats insturen via de app van 3FM. Na het luisteren van een stuk of honderd inzendingen én een uiterst zorgvuldige decibel meting, besloot Frank dat de scheepshoorn met kop en schouders boven de andere ingezonden geluiden uitstak.

Als je je afvraagt hoe hard 94 decibel eigenlijk is? Het staat ongeveer gelijk aan op de snelweg rijden met open dak, een F16 straaljager op 600 meter hoogte of een elektrische drilboor naast je oor.

frank.bnn.nl


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Leonie Kruisinga, 06-41259573, leonie.kruisinga@bnnvara.nl