08
oktober
2015
|
16:00
Europe/Amsterdam

BNN-DJ FRANK VAN DER LENDE PRESENTEERT DE ANDROGYN TOP 10

NINA SIMONE, SAM SMITH EN MIKA IN NIEUWE HITLIJST OP NPO 3FM

Denk eens terug aan de eerste keer dat je Fast Car van Tracy Chapman of Grace Kelly van Mika op de radio hoorde. Wedden dat je dacht dat Tracy Chapman een man was en Mika een vrouw? En dat zijn zeker niet de enige voorbeelden van stemmen die je niet direct aan het juiste geslacht had gekoppeld. Daarom heeft BNN/3FM–dj Frank van der Lende de Androgyn Top 10 in het leven geroepen. Ruim duizend luisteraars van Frank <3 brachten hun stem uit op de leukste en meest opvallende androgyne platen. De Androgyn Top 10 is vrijdag 9 oktober vanaf 17.00 uur te horen in Frank<3 bij BNN op NPO 3FM.

Zelf zat Frank er helemaal naast bij Carolina Liar. Jaren dacht hij dat Carolina Liar een zangeres was, maar het blijkt dat de frontsinger van de band toch echt een man is. Frank: "Mijn ogen vielen uit mijn kassen toen ik erachter kwam dat Carolina Liar een man bleek te zijn!”

Het gehele oeuvre van Nina Simone. Haar naam verraadt al dat het echt een vrouw is. Maar zodra ze gaat zingen komt de twijfel. Of Sam Smith, de zanger van de nieuwe James Bond soundtrack, zelfs vrouwen raken de noten niet zo hoog als hij dat doet! En de discorammer Don’t Leave Me This Way van The Communards? Dacht je nou echt dat dat een vrouw was? Think again!

Frank<3 is elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur te beluisteren bij BNN op NPO 3FM. Voor meer informatie over Frank<3 check je frank.bnn.nl of volg hem op Facebook of Twitter.

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl