09
mei
2016
|
16:05
Europe/Amsterdam

BNN-DJ FRANK VAN DER LENDE GAAT OP JACHT NAAR GUINNESS WORLD RECORD

FRANK BEZOEKT ZOVEEL MOGELIJK CONCERTEN OM HUIDIG RECORD: ‘MOST ATTENDED CONCERTS IN ONE WEEK’ TE VERBREKEN

Frank van der Lende gaat in één week tijd zoveel mogelijk concerten bezoeken om het Guinness World Record 'Most Attended Concerts in one week' te verbreken. Dat heeft hij zojuist in zijn radioshow op 3FM bekend gemaakt. Het huidige record is in handen van Engelsman Richard Hulligan, die in 2009 binnen één week vijftien concerten bezocht. Het gaat dus een hele opgave worden om dit record te kunnen verbreken. Frank: “Om het record te breken moet ik flink aan de bak. Maar ik heb mijn oordoppen klaarliggen en ik zal zorgen dat ik fris die week in ga!” Frank gaat onder andere naar Chef’Special in Paradiso, Il Divo en Bryan Adams in de Ziggo Dome en naar het lunchconcert Red de Fagot in het concertgebouw. Je komt Frank deze week dus voornamelijk in concertzalen tegen, maar tussendoor zal hij gewoon zijn radioprogramma blijven maken. Vrijdag 20 mei geeft Frank in zijn programma Frank<3 het startsein voor de wereldrecordpoging. Frank<3 hoor je tussen 16.00 en 18.00 uur bij BNN op NPO 3FM.

Frank wil niet alleen het record breken voor de fun, maar ook stilstaan bij het belang van live muziek. Frank: “Dit concertrecord is voor mij de manier om live muziek onder de aandacht te brengen. Voor artiesten de belangrijkste inkomstenbron en voor bezoekers een lekker avondje uit. I Love Live.”

Frank<3 is elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur te beluisteren bij BNN op NPO 3FM. Voor meer informatie over Frank<3 check je frank.bnn.nl of volg hem op Facebook of Twitter

Voor meer informatie:
Maryam Sebbar, BNN-VARA afdeling Communicatie, maryam.sebbar@bnnvara.nl of (088) 6766444