28
april
2015
|
16:11
Europe/Amsterdam

BNN BRENGT DE GROTE SUPERWETENSCHAPPELIJKE PROEFKONIJNENTEST 2015

JUNI 2015 IS DE TESTMAAND VAN BNN WAAR HET IQ, ETEN, REIZEN EN PROEFKONIJNEN CENTRAAL STAAN

Het populair wetenschappelijke BNN-programma Proefkonijnen krijgt een eigen test! In De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest gaan Dennis Storm en Valerio Zeno op zoek naar dé wetenschapper van Nederland. In de studio test het tweetal het publiek en BN’ers over gewaagde experimenten en zenuwslopende situaties die het duo in hun hele tijdperk van Proefkonijnen hebben meegemaakt. Hun vaste experts, natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring, staan hen bij in De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 die maandag 8 juni te zien is om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Dennis: "Na vier jaar is het de hoogste tijd om eens wetenschappelijk te onderzoeken of onze wijze lessen van de afgelopen jaren zijn blijven hangen en dat gaan we doen in deze grote finale. Een mooi einde waar alles samen gaat komen.”

Al vier seizoenen lang testen Dennis en Valerio van alles en nog wat en zoeken ze nuchtere antwoorden op bezopen vragen van kijkers. In de test zitten meerdere categorieën waaronder het menselijk lichaam, dieren, het brein en superbespottelijke vragen. Per categorie, bestaande uit vijf vragen met elk vier antwoordmogelijkheden, is er een experiment in de studio. Zeven BN’ers nemen het op tegen het publiek. In het publiek zitten bijzondere gasten die een link hebben met de wetenschap. En natuurlijk kunnen de kijkers thuis hun wetenschapskennis testen door mee te spelen via hun smartphone/tablet of met pen en papier.

In de testmaand trapt BNN af met de nieuwe Nationale Reistest 2015. Geraldine Kemper en Dennis Storm gaan 1 juni op zoek naar de reisexpert van Nederland. De kijkers krijgen op 15 juni de kans om hun IQ opnieuw te testen tijdens de herhaling van de Nationale IQ test 2015. Op 22 juni mogen ze hun kennis over eten nog eens onder de loep nemen in de herhaling van de Nationale Eettest 2015.

Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA

Monique Rütter, 035-6555321, monique.rutter@bnnvara.nl