Hilversum,
30
augustus
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

BIJZONDERE VIDEOCLIP REIS MEE! VAN KINDEREN VOOR KINDEREN ONLINE

CREATIEF TEAM JOB, JORIS & MARIEKE MAAKT CLIP TER ERE VAN VEERTIGJARIG BESTAAN

Vrijdagochtend 30 augustus komt de videoclip van de nieuwste single van Kinderen voor Kinderen ‘Reis mee!’ online. Afgelopen week is de single gelanceerd en nu is ook de spectaculaire videoclip ter ere van het veertigjarig bestaan van het kinderkoor te zien. De single is geschreven door cabaretier en kinderboekenschrijver Jochem Myjer en producer Tjeerd P. Oosterhuis, zij zijn verantwoordelijk voor de tekst en muziek.

Het creatieve topteam van animatiestudio ‘Job, Joris en Marieke’, dat vorig jaar nog een Internationale Emmy Award won voor hun korte animatiefilm 'Kop Op', werkte de afgelopen weken keihard aan de bijzondere videoclip. De koorleden en Jochem Myjer zijn in deze clip, anders dan anders, terug te zien in de vorm van populaire animatiefiguurtjes. De videoclip is vanaf 30 augustus te zien op de website van Kinderen voor Kinderen en op het YouTube-kanaal van Kinderen voor Kinderen. 

Job, Joris & Marieke: "We zijn zelf opgegroeid met Kinderen voor Kinderen. Het is zo bijzonder dat ze al 40 jaar lang bestaan en dat wij nu met onze eigen kinderen van de nummers kunnen genieten. We vonden het een enorme eer om voor deze speciale gelegenheid een clip te mogen maken."

40e cd op 20 september 
'Reis mee!' is de titelsong van de veertigste cd van Kinderen voor Kinderen, die 20 september verschijnt. De titel van de cd is traditiegetrouw ook het thema van de Kinderboekenweek, dat plaatsvindt van 2 t/m 13 oktober. Dit jaar staat de week in het teken van reizen met verschillende voertuigen.

Volg Kinderen voor Kinderen via de websiteFacebookInstagramen Twitter.

Noot voor de pers: perskaarten voor de live shows zijn op aanvraag beschikbaar.